Pretraži

NOVAK SE OBRATIO NACIJI: Ispričao svoju stranu priče o Australiji i otkrio da li će se vakcinisati

Showbiz
0
Photo: Instagram/djokernole

Novak je sada rešio da ispriča svoju stranu priče o deportaciji iz Australije, kada su mu ukinuli vizu i držali ga u hotelu za migrante.

Kako je rekao, on je bio svetstan da neće igrati na Australian Open-u jer se nije vakcinisao. Tako je bilo sve do trenutka kad su njihove vlasti objavile da je u tu zemlju moguće ući sa medicinskim izuzećem.

O MEDICINSKOM IZUZEĆU

– Nisam imao dilemu. Ja sam mislio da neću ići u Australiju, dok se nije pojavila mogućnost izuzeća. To je bio cirkularni mejl koji su dobili svi teniseri. Morali ste da prođete proceduru, priložite medicinske dokumente, kako biste bili deo procesa. Bitno je reći da su dva nezavisna medicinska panela analizirali dokumentaciju anonimno. Nisu znali da sam ja u pitanju – reko je teniser i dodao da je na isti način uručeno uručeno više od 20 medicinskih izuzeća.

Photo: Instagram/djokernole

Photo: Instagram/djokernole

– Što se tiče mog izuzeća, nevakcinisan status i skorašnja infekcija virusom i određeni nivo antitela, imali smo nas troje. Jedan hrvatski trener i češka teniserka, ušli su u Australiju 10 dana pre mene. Dakle nije bilo nikakvih problema, ali se on odjednom stvorio kad sam ja došao. Onda su i njima ukinuli vize i morali su i oni da budu deportovani.

HOTEL "STRAVE"

On se potom osvrnuo i na hotel "strave i užasa", kako mnogi nazivaju imigracioni smeštaj u kojem je Nole bio smešten u Australiji.

– Ne bih se zadržavao na tome kakvi su uslovi. Nikada nisam u svojoj karijeri to doživeo, niti očekivao. Ipak bih se osvrnuo više na te ljude koji su zatvoreni u tom objektu i po devet godina. Tako da je mojih sedam dana zaista ništa naspram devet godina. Ja sam hteo da se vidim s njima, ali je to bilo zabranjeno. Zabranjeno je svima da izađemo iz te sobe. Njima je izuzetno teško, to je globalni problem i nadam se da ćemo svi globalno moći da nađemo bolje rešenje, jer su to ljudi koji imaju pravo da imaju krov nad glavom i osnovna prava – ispričao je on.

STAV O VAKCINACIJI

Kada je u pitanju vakcinacija protiv koronavirusa, Đoković je rekao da trenutno nije za to, ali da su sve mogućnosti otvorene.



 Držim otvoren um, nisam isključiv. Sve je u životu moguće, videćemo kako će se odvijati situacija. Ja sam tako odlučio trenutno i spreman sam da nosim posledice. To je odluka koju sam doneo svesno i savesno i nezavisno i mislim da je to bolje za mene – rekao je srpski as.

ŠTA MISLI O KOLEGAMA KOJE GA NISU PODRŽALE?

Đoković je, pre svega, rekao da je i dalje motivisan da nastavi da igra tenis i obara rekorde.  Kaže da je osećao svu podršku i molitve dok je bio u pritvoru, kao i da želi ponovo da igra u Australiji. Između ostalog i da bi lično zahvalio navijačima koji su ga podržavali.

A, kada su u pitanju njegove kolege koje se nisu oglasile povom njegove drame, on jerekao da ne zamera kolegama koje su ćutale, a oseća zahvalnost onima koji su ga branili. Takođe, naveo je da ga je najviše iznenadio Nik Kirjos svojom podrškom.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz