Pretraži

Novak Đoković nominovan za sportistu godine!

Showbiz
0
Screenshot Instagram

U pitanju je takmičenje koje se održava svake godine, a izbor je sužen na šest kandidata.

Naš tenser, koji je već četiri puta odneo pobedu na takmičenju, tokom prethodne godine je osvojio tri Grend slem titule, a igrao je i finale u četvrtom Grend slemu. Takođe, osvojio je i Masters u Parizu i Serbia open, što ga čini jednim od favorita za ovu titulu.

Međutim, konkurencija je ove godine zaista velika, jer su, pored Novaka, nominovani i Tom Brejdi, koji je prošle godine osvojio Superboul sa novim timom Tampa Bej Bakanirsima, a nedavno je saopštio i da ide u penziju, ali i Kejleb Dresel, američki plivač, koji je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio pet zlatnih medalja uz oborena dva svetska i dva olimpijska rekorda.



Kada je u pitanju fudbal, za titulu se bori Robert Levandovski, a predstavnik atletike je Elijud Kipčoge, kenijski maratonac.

Poslednji kandidat dolazi iz kategorije trka, a u pitanju je vozač Formule 1 Maks Ferštapen, koji je nedavno postao prvak sveta.

Podsećamo, Novak je početkom januara deportovan iz Australije jer mu je ukinuta viza zbog toga što nije primio vakcinu protiv koronavirusa. Tada je trebalo da igra na Australian Open-u, međutim, do toga nije došlo, a njegova sudbina u drugim turnirima takođe je neizvesna. Ipak, on je pre nekoliko dana potvrdio je da će igrati na turniru u Dubaiju.

 

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz