Pretraži

Jedna od najpoznatijih „nepo beba“ je zapravo usvojena! Ćerka slavnog muzičara imala je teško detinjstvo, a onda ju je ON spasio

Showbiz
0

Rijaliti zvezda i glumica Nikol Riči često je tema priče o deci poznatih ličnosti, takozvanim ‘nepo bebama’, zbog toga što je ćerka muzičke ikone Lajonela Ričija. Iako nosi prezime Riči, mnogi ne znaju da je ona zapravo usvojena. Nikol nije zvanično postala Riči sve do svoje devete godine.

Lajonel Riči je bio na koncertu Prinsa 1983. godine u Los Anđelesu kada je prvi put video Nikol Kamil Eskovedo. Dvogodišnja devojčica svirala je daire na sceni zajedno sa pevačem pesme „Purple Rain”.

Lajonela je njena pojava odmah privukla, a zatim je saznao da je ona ćerka muzičara Pitera Eskoveda i asistentkinje Karen Mos, koja je radila za Piterovu sestru, pevačicu Šilu Eskovedo, poznatiju kao Šila E.

Nakon koncerta, Lajonel je proveo malo vremena s devojčicom, ali „nikada više nije razmišljao o tome”, rekao je on za HuffPost kada je govorio o svom prvom susretu sa Nikol.

Ono što nije ni slutio jeste da će ta malena devojčica uskoro postati Nikol Riči i da će ga zvati ‘tata’.

Nekoliko nedelja kasnije, Lajonel je ponovo sreo Nikol i saznao za nesrećnu situaciju sa kojom se suočavala. „Bili smo pomalo zabrinuti jer malo dete ne može ići na turneje, jer devojčici od 2 godine je potrebno stabilno okruženje,” rekao je Lajonel za HuffPost, dodajući da su njeni roditelji „imali poteškoća da nastave s turnejama.”

„Ne znam kako smo došli do razgovora -‘Pa, zašto jednostavno ne ostavite dete ovde?’” nastavio je Lajonel u intervjuu koji je vodila Nikol za „Talk to Me” na HuffPost-u.

Pored toga što je bilo neprirodno da dete odrasta na muzičkim turnejama, odnos između Nikolinih roditelja nije bio najbolji. „Imali su problema u vezi,” rekao je Lajonel Pirsu Morganu u intervjuu iz 2015. godine.

Credit: Ron Wolfson, 1985 All Rights Reserved / Everett / Profimedia

Pre nego što su shvatili, prošle su oko dve godine. „Situacija s tobom se nije popravljala,” rekao je Lajonel Nikol za HuffPost, objašnjavajući da su on i njegova tadašnja supruga Brenda Harvi tada postali njeni zakonski staratelji. „Zapravo se pogoršavala. Porodica se raspadala.”

Nikol je imala 9 godina kada je usvajanje postalo zvanično. „I dalje se sećam tog dana, te male glavice koja sedi u sudnici,” rekao je Lajonel Nikol u seriji „Talk to Me”, i dodao da je shvatio da mlada devojčica nije potpuno razumela šta se dešava.

Sa druge strane, Šila E. je rekla u svojoj knjizi iz 2014. godine „The Beat of My Own Drum”: „Kao samohrana zaposlena majka, Karen je bila izuzetno zahvalna, ali i veoma rastrzana… Ako bi Niki ostala gde jeste, Karen bi mogla da zaradi dovoljno za njihovu budućnost bez narušavanja života svog deteta.”

Ali ona dodaje da, kada se usvajanje dogodilo, nije bilo lako: „Srceparajuće je što, kada je Nikol Eskovedo zvanično postala Nikol Riči, činilo se kao da smo je izgubili. Svi smo je izgubili.”

Credit: Zxing / Shutterstock Editorial / Profimedia

Uprkos tome što se razveo od njene usvojene majke, Brende Harvi, osnovao novu porodicu i zadržao status superzvezde, Lajonel je ostao posvećen otac mladoj Nikol, ostavljajući joj samo lepe uspomene.

Kroz uspone i padove u životu, Nikol je uvek imala podršku svog oca. Kada je otišla na rehabilitaciju zbog upotrebe droge 2003. godine, on je sve ostavio kako bi bio uz nju. „Rekao sam, ‘Ja sam uz tebe,’ i otkazao svoju turneju,” rekao je Lajonel jednom prilikom. „Rekao sam, ‘Ja i tvoja majka’—koji se u tom trenutku nismo baš slagali—’Ja i tvoja majka započinjemo rehabilitaciju s tobom.’”

Nakon razvoda od Brende, muzičar se oženio modnom dizajnerkom Dajanom Aleksandar, i zajedno su dobili Majla i Sofiju Riči pre nego što su se razveli 2003. godine. Porodica je ostala bliska, a Nikol je srdačno prihvatila Lajonelovu biološku decu kao svoju braću i sestre.

Credit: Everett Collection / Everett / Profimedia

Iako je pružio Nikol Riči divno detinjstvo, Lajonel se često osećao neadekvatno u ulozi oca. Prema jednom članu People-a, on je mislio da „nije bio dobar tata” kada je bila mlađa zbog svojih čestih turneja, kako je pevač otkrio u razgovoru sa Dajanom Sojer.

Međutim, Nikol ima samo pozitivna osećanja prema čoveku koji ju je usvojio. U intervjuu sa Larijem Kingom na CNN-u, izrazila je nelagodnost zbog Lajonelovih samokritičnih izjava. „Sećam se kako je dolazio u kuhinju ujutro i pevao pesme, i kako smo se igrali,” prisetila se sa ljubavlju.

Nasuprot tome, njeni komentari o biološkim roditeljima oslikavaju drugačiju sliku. U dvodelnom intervjuu za Access Hollywood iz 2007. godine, kako je izvestio CBS News, Nicole je nagovestila napet odnos sa biološkim roditeljima Piterom Eskovedom i Karen Mos.

Kada je zatrudnela sa ćerkom Harlou, osećala je potrebu da reši njihove probleme, ali nije otkrila kako se situacija razvila. Iako nije ulazila u detalje, činilo se da nije imala značajniji kontakt sa njima i od tada se nije oglašavala na tu temu. Prema RadarOnline-u, Eskovedo je navodno pristao da ne daje javne izjave o Nikol ili njenoj porodici.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz