Pretraži

NIKE PODNEO TUŽBU: Majli Sajrus promoviše „satanističke patike“ sa ljudskom krvlju (FOTO)

Showbiz
0
Photo: Instagram/mileycyrus

MSCHF je u ponedeljak izbacio 666 pari patika u saradnji sa reperom Lil Nas X-om i kaže da su rasprodate za manje od minuta. Jedan od kupaca bila je i pop rok zvezda Majli Sajrus, koja je fotografije u ovim patikama objavila na svom Instagramu.

 – Da li vidiš satanu? – glasilo je njeno pitanje ispod fotografije koju je ona podelila na svom Instagram profilu. Lansiranje se poklopilo sa objavom spota nove pesme Lil Nas X-a “Montero (Call Me By Your Name)”, u kojem reper ide “od raja do pakla” u “satanskim patikama”.

Kontroverzne patike koštaju 1.018 dolara, a u đonu pored crvene boje nose i po jednu kap ljudske krvi, koju su donirali članovi umetničkog kolektiva.

Napravljene su baš kao “satanske” – okićene su obrnutim krstom, pentagramom, natpisom “Luka 10:18“ (referenca na biblijski stih: „Rekao im je: Video sam Satanu kako pada kao munja s neba), brojem 666, ali i prepoznatljivim “najk” znakom jer su napravljene su pomoću modifikovanih Nike Air Max 97s.

S tim kompanija ima problem.

Kažu da nisu odobrili satanske patike i traže od suda da zaustavi MSCHF u prodaji i spreči ih da koriste znak.

– Patike bi mogle da izazovu zabunu i stvore pogrešnu vezu između proizvoda MSCHF i Nikea. Zapravo, već postoje dokazi o tome, između ostalog pozivi na bojkot Nikea – navodi se u tužbi.

 

 

 

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz