Pretraži

Potezom zgrozila javnost: Naomi Kembel potrošila dva miliona od dobrotvorne organizacije na luksuzne hotele, spa tretmane i privatne avione!

Showbiz
0
Credit: Anne-Christine POUJOULAT / AFP / Profimedia

Karijera Naomi Kembel nastavlja da ide silaznom putanjom nakon povlačenja iz sveta manekenstva. Pored skandala sa Pi Didijem, supermodel se sada suočava i sa optužbama za proneveru novca.

Britanska manekenka je uvek bila povezana s modnim pistama i modom, ali ne na isti način kao ranije. Naomi je pre gotovo dve decenije osnovala je humanitarnu organizaciju Fashion for Relief. Ono što je izgledalo kao projekat na koji je bila najponosnija moglo bi se pretvoriti u njen najgori košmar.

Istraga britanske Komisije za humanitarne organizacije otkrila je da je bivša manekenka poslednjih šest godina preusmeravala sredstva iz svog humanitarnog fonda. Prema podacima prikupljenim od strane ove institucije, Kembelova je za dobrotvorne svrhe izdvojila samo 8,5% od ukupnih prihoda prikupljenih putem Fashion for Relief.

Očigledno je da je ostatak prihoda ove fondacije otišao na lične troškove manekenke, investicije ili poverenike.

Organizacija Naomi Kembel posluje od 2006. godine, kada je odlučila da osnuje humanitarni fond kako bi pomogla žrtvama uragana Katrina i drugih humanitarnih kriza.

Međutim, skoro dva miliona evra otišlo je na luksuzne hotele, tretmane u spa centrima ili privatne avione. Između ostalog otkriveno je da je 9.400 evra potrošeno na trodnevni boravak u hotelu sa pet zvezdica u Kanu, u Francuskoj, za Naomi, dok je 14.800 evra potrošeno na let od Londona do Nice 2018. godine radi prenosa umetnina i nakita.

Credit: ALEXJR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kakva kazna očekuje Naomi Kembel zbog ove pronevere?

Kazna je, po mišljenju mnogih, blaga za supermodela, jer je osuđena na petogodišnju zabranu upravljanja fondovima vezanim za bilo kakve humanitarne poslove.

Naomi Kembel je izjavila da nije bila svesna zloupotrebe sredstava koja su bila namenjena socijalnim ciljevima i da je „duboko zabrinuta“ zbog ove odluke, iako je britanska Komisija za humanitarne organizacije nastavila da podržava kaznu i čvrsto stoji iza svoje istrage i odluke.

Pored nje, i dvoje njenih saradnika su kažnjeni. Bjanka Helmič i Veronika Čou dobile su istu kaznu kao i Naomi Kembel, s tim da je njihova kazna različita u dužini trajanja: devet i četiri godine.

Nakon objavljivanja ovih nalaza, zamenik direktora Komisije za specijalne istrage i standarde, Tim Hopkins, izjavio je: „Poverenici su zakonski obavezni da donose odluke u najboljem interesu svoje humanitarne organizacije i da se pridržavaju svojih zakonskih dužnosti i odgovornosti. Naša istraga je otkrila da poverenici ove organizacije nisu ispunili te obaveze, što je rezultiralo našom odlukom da ih diskvalifikujemo.“

Nastavio je: „Ova istraga, kao i rad privremenih upravnika koje smo postavili da upravljaju fondacijom umesto poverenika, rezultirali su povraćajem £344.000 i zaštitom dodatnih £98.000 humanitarnih fondova. Drago mi je što je istraga dovela do donacija drugim humanitarnim organizacijama koje je ova fondacija prethodno podržavala.“

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz