Pretraži

Na rukama su ponele prava mala bogatstva: 6 poznatih dama imale su najskuplja verenička prstenja na svetu, a cena samo jednog iznosi neverovatnih 44 miliona

Showbiz
0
Credit: Josephine Santos / Pacific coast news / Profimedia

Ako ste se nekada zapitali koliko košta najskuplji verenički prsten, onda budite spremni da vas odgovor ostavi bez daha, a ni komadi koji se nalaze ispod njega nisu za zanemarivanje.

Kažu da što je veći kamen na vereničkom prstenju to je veća ljubav, a čini se da su mnoge poznate ličnosti to doslovno shvatile, pa već godinama kao da postoji prećutno takmičenje među poznatima, ko će da pokloni, odnosno da dobije skupoceniji prsten.

Neki su otišli toliko daleko da su mnogi komentarisali da je to preterivanje, međutim oni se nisu suzdržavali, a da za voljene žene ne izdvoje vrtoglave sume novca kako bi ih usrećili, a ovih 6 dama nosile su najskuplje vereničko prstenje.

6. Dženifer Lopez – dama koja se četiri puta verila

Na šestom mesto na listi dama koje su dobile najskuplje vereničko prstenje nalazi se žena koja zbog svog ljubavnog života u poslednje vreme privlači veliku pažnju medija, a to je Dženifer Lopez. Naime, ona je skupoceni verenički prsten dobila ne jednom, već šest puta.

Prvi prsten čija cena doseže 100 000 dolara pevačica je dobila od Odžani Noe sa kojim je bila u braku godinu dana, od 1997. do 1998. godine. Drugi put se verila i udala za Krisa Džada koji je bio plesač u njenoj trupi a od njega je dobila prsten od milion dolara, a njihov brak je takođe trajao malo više od godinu dana, od 2001. do 2002. godine.

Ubrzo je pevačica dobila još jednu ponudu za brak i to od glumca Bena Afleka, sa kojim se rastala pred samo venčanje, a od njega je dobila prsten od 2,5 miliona dolara.

Malo nakon raskida sa njima ušla je u vezu, a potom i u brak sa kolegom Markom Entonijem sa kojim je dobila blizance i ostala u braku 10 godina, a njihova priča je započela prstenom od 4 miliona dolara.

Credit: SMG / Zuma Press / Profimedia
  1. godine Dženifer je tvrdila da je u njen život došla njena srodna duša, Aleks Rodrigez, i to sa prstenom vrednim 1,8 miliona dolara.
Credit: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Za kraj tu je prsten koji je pre nešto više od dve godine dobila od svog sadašnjeg supruga, i ponovljene ljubavi Bena Afleka, koji se ovaj put otvorio malo više pa je za verenički prsten sa zelenim dijamantom izdvojio, kako se procenjuje, između 5 i 7 miliona dolara.

Credit: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

5.Bijonse i verenički prsten od 5 miliona dolara

Na listi dama koje su dobile najvrednije vereničko prstenje, očekivano, pronašla se i slavna pevačica Bijonse.

Njena ljubav sa reperom Džej Zijem propraćena je brojnim skandalima i kontroverzama, naročito nakon neverstava poznatog izvođača, koja je sam priznao.

Ipak njihova veza iz koje su dobili troje naslednika i dalje odoleva svemu, a krunisali su je 2008. godine kada su u tajnosti rekli sudbonosno „da“. Ipak, ono što nije tajna, jeste da cena Bijonsinog vereničkog prstena dostiže cifru od neverovatnih 5 miliona dolara.

Credit: CLIVE BRUNSKILL / Getty images / Profimedia

4. Ana Kurnjikova od slavnog pevača dobila prsten od 5,4 miliona dolara

Na četvrtom mestu se nalazi verenički prsten bivše ruske teniserke i manekenke Ane Kurnjikove, koji je lepotica dobila od pop pevača Enrikea Iglesijasa.

Naime, ako postoji dugotrajna ljubav u Holivudu, onda je to ljubav Enrikea Iglesijasa i Ane Kurnjikove. Njihova tajna je verovatno u tome što su jedan od retkih parova Holivuda koji vesšto kriju svoj privatni život i odnos.

Oni su se u tajnosti venčali, i gnerealno svoj privatni život čuvaju daleko od očiju javnosti, a ova ljubavna priča započela je prstenom sa žutim i belim dijamantom čija vrednost iznosi neverovatnih 5,4 miliona dolara.

Credit: Josephine Santos / Pacific coast news / Profimedia

3. Maraja Keri i prsten od 10 miliona koji je na kraju prodala

Treći najskuplji prsten na svetu dobila je pevačica Maraja Kari.

Naime, prsten je u trenutku kada ju je zaprosio njen nekadašnji verenik Džejms Parker, vredeo neverovatnih 10 miliona dolara. Nakon razvoda, njih dvoje su se dugo sporili oko vereničkog prstena kojim su krunisali svoju ljubav.

Komad nakita pevačica nije želela da vrati i neretko je viđana kako ga nosi, a 2018. godine, dve godine nakon što su raskinuli veridbu Maraja ga je prodala za 2,7 miliona dolara. Premda je želela da sama prodaja ostane u tajnosti, istina je ipak isplivala na videlo.

Credit: Christopher Peterson / Splash / Profimedia

2. Džeki Onazis i druga veridba sa prstenom od 20 miliona

Druga veridba Džeki Kenedi sa sobom je donela i drugi najskuplji verenički prsten.

Bivša prva dama SAD-a, Džeki Kenedi udala se 1968. godine za 23 godine starijeg grčkog bogataša Aristotela Onazisa u maloj privatnoj kapeli na njegovom privatnom grčkom ostrvu Skorpiosu u Jonskom moru. Prsten dizajnera Harija Vinstona, kojim je Onazis zaprosio Džeki, nakon njene smrti prodat je za 2,600,000 dolara, što bi danas iznosilo 20 miliona dolara.

 

@history.intime Jacqueline Kennedy Onassis through the years (1929 – 1994) #fyp #foryoupage #jackiekennedy ♬ original sound – royalswls☆

1. Grejs Keli – najskuplji verenički prsten vredan 44,3 miliona dolara

Prvo mesto na listi najskupljeg vereničkog prstenja zauzima komad koji je na svojoj ruci nosila poznata glumica Grejs Keli. Mnogima je poznata kraljevska priča poznate holivudske glumice Grejs Keli, koja je od njenog života napravila modernu bajku.

  1. aprila 1956. godine ona se udala za princa Renija od Monaka.

Premda moderna bajka kako je mnogi nazivaju, za Grejs nije bila baš najsrećnija, s obzirom na to da je morala da se odrekne glume i da kako su navodili živi usamljenički život koji se kasnije završio njenom pogibijom u saobraćajnoj nesreći.

Međutim sama svadba je delovala kao bajka, a pored luksuznog venčanja svi su pričali i o njenom prstenu za koji je princ izdvojio 4,060,000 dolara, što bi danas iznosilo neverovatnih 44,3 miliona dolara. Ovaj prsten se smatra najskupljim vereničkim prstenom.

NAJSKUPLJI VERENIČKI PRSTEN
Credit: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz