Pretraži

MNOGE JOJ ZAVIDE: Supruga ove glumačke zvezde dobija specijalnu novinarsku nagradu

Showbiz
0
Screenshot: Youtube/TNT

Tradicionalna ceremonija dodele međunarodnih nagrada CPJ International Press Freedom Awards održaće se 19. novembra. Kao i mnoge manifestacije ove godina, zbog pandemije će se ceremonija održati online

Veče će voditi glumica Meril Strip. U okviru dodele nagrada postoji i posebna nagrada koja će ove godine biti uručena supruzi Džordža Klunija, aktivistkinji za ljudska prava Amal Kluni.



Poznata advokatica i aktivistkinja je zaslužila ovu nagradu jer se posvetila pomaganju i savetovanju novinara širom sveta, koji su bili na rizičnim lokacijama, poput Bangladeša, Irana i drugih zemalja koje su pogođene sukobom. 

 – U vremenima bez presedana, novinari prikupljaju informacije i pokušavaju da nam pomognu da to shvatimo – rekla je Meril Strip i dodala:

  • Postavljajući teška pitanja i tražeći istinu po svaku cenu, oni služe društvu i brane demokratiju, što je veoma važno. Nagrada će predstaviti rad četvorice novinara iz Bangladeša, Irana, Nigerije i Rusije koji su se suočili sa ograničenjima ili hapšenjima u vezi sa svojim profesionalnim aktivnostima.

 

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz