Pretraži

MILAN STANKOVIĆ UPISAO TEOLOŠKI FAKULTET? Pevač na Svetoj Gori živi po posebnim pravilima, a evo kako provodi studentske dane

Showbiz
0
Photo: Instagram/milanstankovic


Pevač već godinama posećuje sveta mesta što mu je skroz promenilo način života i razmišljanja.

Prvo su se pojavile priče da se u potpunosti povlači sa estrade, a nedavno je počelo da se priča kako se pevač ipak vraća na muzičku scenu. Nakon što je u tajnosti zapevao na jednom venčanju kao iznenađenje mladencima, mnogi su počeli čvršće da veruju u to, međutim kako izvor njemu blizak navodi Milan ne samo da nije odustao od duhovnog građenja sebe nego je postao student teologije na crkvenoj akademiji Atonijada na Svetoj Gori, gde se sada nalazi. 

Photo:YouTube/IDJVideos.tv

Photo:YouTube/IDJVideos.tv

 

– Milan je rešio da se ozbiljno bavi bogoslovljem, pa je dobio blagoslov i upisao se u jednu od najstarijih i najistaknutijih crkvenih škola u pravoslavnom svetu. U pitanju je čuvena Atonijada na Svetoj Gori. To je visokoškolska ustanova, tj. fakultet i nalazi se u Svetoandrejskom skitu, u blizini Kareje. Milana su svi jako lepo prihvatili od prvog dana dolaska na akademiju. Tamo, kao i svi ostali studenti, živi po pravilima koja su skoro istovetna onim u manastiru. Predmeti koje sluša i koje će na kraju semestra polagati su raznovrsni. Između ostalog, on u Atonijadi uči i ikonopisanje, izvorne crkvene tekstove i vizantijsku muziku, ali i filozofiju, kao i predmete iz školskog programa za državne fakultete. Nakon što završi studije, imaće zvanje teologa, a ako se zamonaši, imaće sve uslove da postane sveštenomonah – priča izvor "Kurira".

Ovaj izvor takođe navodi kako Milan svakako planira da izbaci pesmu koju je nedavno snimio u Beogradu, ali da se neće vraćati nastupima već da će se posvetiti studiranju. 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz