Pretraži

Otkivene poslednje reči tragično preminulog glumca: Nakon niza hapšenja isplivali novi detalji smrti legende

Showbiz
0
Credit: Theo Wargo / Getty images / Profimedia

Metju Peri preminuo je od „akutnih efekata ketamina“ nakon čega je pronađen u svom đakuziju, a sada su objavljenje njegove poslednje reči pred smrt.

Nedavno objavljena sudska dokumenta, do kojih je došao NBC News, a koja su isplivala u javnost u petak, 16. avgusta, navode da je Metju Peri navodno tri puta tražio pomoć od svog asistenta Keneta Ivamase u ubrizgavanju pomenutog leka, od kog je razvio zavisnost.

Glumac iz serije „Prijatelji“, koji je preminuo u oktobru 2023. godine u 54. godini, tražio je od Ivamase da mu „ubrizga veliku dozu“, misleći na ketamin.

Njegov asistent je bio među pet osoba koje su optužene po saveznim optužnicama u vezi sa istragom o glumčevoj smrti, saopštila je kancelarija američkog tužioca u četvrtak, 15. avgusta.

Autopsija je otkrila da je glumac preminuo 28. oktobra 2023. godine kao rezultat „akutnog efekta ketamina“. Pored Ivamase, optuženi su i Džasmin Sanga (poznata kao „Kraljica Ketamina“), Mark Čavez, Salvador Plasensija i Erik Fleming.

Ivamasa, Metjuov lični asistent koji je živeo s njim, priznao je krivicu po jednoj tački za zaveru u distribuciji ketamina koja je uzrokovala smrt.

Na dan Perijeve smrti, Ivamasa je glumcu dao tri doze ketamina, počevši sa prvom dozom oko 8:30 tog jutra, a drugom četiri sata kasnije. Naveo je da je treću dozu dao samo 40 minuta nakon druge, pre nego što je pripremio đakuzi za glumca i otišao da obavi neke poslove. Kada se vratio kući, našao ga je bez svesti u đakuziju.

Iako tužioci tvrde da su te tri injekcije dovele do smrti Metjua Perija, Ivamasa je izjavio da je u poslednjih pet dana Perijevog života dao ukupno 27 injekcija. On nije imao medicinsku obuku i sledio je uputstva koja je dobio od Plasensije.

Prijatelji i porodica glumca su bili „zatečeni“ i „ožalošćeni“ Ivamasinim hapšenjem, izveštava Us Weekly u četvrtak, 15. avgusta.

„Metju je imao tajne,“ rekao je izvor blizak glumcu ekskluzivno za Us Weekly. „Ne bih bio iznenađen ako je Keni bio jedini koji je znao koliko je situacija zapravo bila loša.“

Iako Peri možda nije bio otvoren u vezi sa ozbiljnošću svoje zavisnosti neposredno pre smrti, on je o svojim prošlim problemima pisao u memoarima „Prijatelji, ljubavnici i velika strašna stvar“.

„Ketamin je bio vrlo popularna ulična droga 1980-ih. Sada postoji sintetički oblik,“ napisao je u svojoj knjizi, objavljenoj 2022. godine.

metju peri
Foto: Youtube printscreen/ABC News

On je objasnio da bi se „disocirao“ i koristio prepisani tretman ketaminom „za ublažavanje bola i pomoći kod depresije.“

Glumac je dodao: „Imao je moje ime svuda po sebi — mogli su ga nazvati i ‘Meti’. Bilo je to nešto drugačije, a bilo šta drugačije je dobro.“

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz