Pretraži

Lijam Pejn bio u nesvesti u trenutku smrti?! Isplivali rezultati obdukcije nastradalog muzičara, otkriveno da li je bila umešana treća strana

Showbiz
0
Credit: Tobias SCHWARZ / AFP / Profimedia

Lijam Pejn je verovatno bio u nesvesti kada je pao i preminuo u 31. godini.

Us Weekly je potvrdio u sredu, 16. oktobra, da je pevač grupe One Direction umro nakon pada s balkona trećeg sprata hotela u Buenos Ajrosu. Prvobitna obdukcija kasnije je pokazala da je Pejn umro od “unutrašnjih i spoljašnjih” krvarenja, ali verovatno ne kao rezultat delovanja treće strane.

“Nezavisne povrede nisu primećene koje bi sugerisale uključivanje trećih strana,” piše u prevedenom izveštaju obdukcije dobijenom od strane Us-a. “Tužilaštvo je navelo da se, na osnovu položaja u kojem je telo pronađeno i povreda nastalih prilikom pada, pretpostavlja da Pejn nije usvojio refleksnu poziciju da se zaštiti i da je možda pao u stanju polu- ili totalne nesvesti.”

Takođe nije poznato da li je pevač namerno skočio s ivice. Policijski izvori su potvrdili Us-u u četvrtak, 17. oktobra, da je Pejn pao, ali „nije poznato da li je skočio“ ili je to bila nesreća.

Credit: RS Fotos/The Grosby Group / Grosby Group / Profimedia

Lijam Pejn je pretrpeo prelome lobanje i druge ozbiljne povrede prilikom pada, koje su bile preteške za lečenje. Lokalne hitne službe proglasile su muzičara mrtvim na licu mesta.

“Naša uloga je bila da brzo dođemo, pružimo medicinsku pomoć i pokušamo da ga reanimiramo, ali su njegove povrede bile fatalne po život,” izjavio je Alberto Kresenti, šef hitne pomoći Buenos Airesa, prema lokalnom izvoru La Nacion. “Na osnovu onoga što je tim video, očigledno je došlo do preloma lobanje i ekstremno ozbiljnih povreda koje su dovele do njegove trenutne smrti.”

Pejn, koji je bio jedna petina popularnog benda One Direction, ostavio je iza sebe roditelje, Džofa i Karen, kao i dve starije sestre, Rut i Nikol.

“Slomljeni smo. Lijam će zauvek živeti u našim srcima i pamtićemo ga kao ljubaznu, smešnu i hrabru dušu,” izjavila je njegova porodica za BBC u četvrtak. “Podržavamo jedni druge najbolje što možemo kao porodica i molimo za privatnost i prostor u ovom strašnom trenutku.”

Lijam je takođe iza sebe ostavio sina Bera Greja, koji ima 7 godina, a kojeg je delio sa pevačicom Šeril Kol iz grupe Girls Aloud. Njih dvoje su zajednički brinuli o Beru nakon raskida 2018. godine, ali je pevač u jednom trenutku morao da se distancira od sina kako bi se izborio sa svojim mentalnim problemima i bolešću zavisnosti.

“Vreme provedeno s Berom bilo je stvarno, stvarno sjajno,” rekao je Pejn u julu 2023. godine u Jutjub videu. “Više od svega, želim da se zahvalim njemu i njegovoj mami što su mi dali malo slobode da se oporavim u tom trenutku, jer sam to morao. Nema smisla pokušavati biti otac kada nemaš šta da ga naučiš, a ne mislim da sam do ovog trenutka stvarno imao mnogo toga da mu kažem osim da ga duboko volim i brinem se o njemu, što je očigledno najvažnija stvar.”

Credit: ANTI / Backgrid UK / Profimedia

Nekoliko meseci ranije, Pejn je išao na rehabilitaciju zbog problema sa mentalnim zdravljem i alkoholizmom i potvrdio u maju 2023. da je više od 100 dana trezan.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz