Pretraži

KRAJ THE WEEKNDA I POČETAK EJBELA TESFEJA: 5 stvari o legendi koja je promenila r’n’b zvuk koje bi svi verni fanovi morali da znaju

Showbiz
0
Screenshot: Youtube/NFL

Jedan od trenutno najpoznatijih umetnika na svetskoj muzičkoj sceni, naveo je za strane medije kako želi da nastavi karijeru pod svojim pravim imenom – Ejbel Tesfej.



Kanadski pevač je je u jednom intervjuu rekao da je trenutno na "katarzičnom putu" i da "dolazi do mesta i vremena gde se  sprema da zatvori poglavlje The Weeknd“. Sve je iznenadio kada je izjavio kako je album na kome radi njegov poslednji u eri The Weeknda i da je sa tim imenom rekao sve što je mogao da kaže.

Od kada je pre sedam godina izbacio pesmu “Can’t feel my face” pa zatim “Starboy”, koja trenutno ima preko 2 milijarde pregleda na Jutjubu, mnogima je postao omiljeni izvođač koji je doneo nešto sasvim novo na muzičku scenu. Mnogima je postao legenda koja je izmenila r’n’b  zvuk i predstavila nam neku novu vrstu ovog žanra.

U novom izdanju emisije IDJMash donosimo neke od stvari koje bi trebalo da znamo, dok se opraštamo od Weekenda i cekamo Ejbela Tesfeja.

 

 

1. O njegovoj karijeri dosta govore ogromni hitovi, pet Gremi nagrada, kao i pesme koje su osvajale sve moguće liste u svetu muzike. Spotifaj ga je proglasio drugim najslušanijim artistom na svetu, a njegova tri albuma bila su broj jedan na Bilbordovoj listi najslušanijih pesama. “Beauty Behind The Madness”, “Starboy” and “After Hours”  su pesme koje su držale prvo mesto na svim listama i bile veoma specifične po novom stilu i zvuku sa kojim smo se tada susreli. Pesma “Blinding lights” proglašena je jednom od 100 najpoznatijih pesama ikada napravljenih, ima preko 700 miliona pregleda, zadržala se čak 90 nedelja na samom vrhu svetskih top lista I tako srušila sve rekorde koji su do tada postojali i pomerila granice popularnosti jednog hita.

2. Sa svakim novim albumom, on se sasvim posvećivao izgradnji novog lika i karaktera, koji je prikazivao kako na društvenim mrežama, tako i u spotovima i lajv nastupima. Tako je na primer izbacivanje pesama “Heartless” kao i “Blinding”  2019. godine donelo celu jednu eru u svetu muzike koju ćemo pamtiti po liku The Weeknda u crvenom odelu gde je stvorio fanovima ne samo muzicko vec i jedinstveno video iskustvo. Ceo album “After Hours” bio je inspirisan filmom “Kazino” i cela prica koju pratimo kroz album I spotove dostigla je neverovatan vrhunac u lajv nastupu 2021. godine na Super Bowlu. Mnogi su komntarisali kako nijedan drugi umetnik nije imao takvu vizijju usklađenu sa produkcijom da bi odradio tako neverovatan nastup

3. Manekenka Bela Hadid i muzičar The Weeknd zajedno dele veoma turbulentnu ljubavnu priču. O njima je počelo da se priča jos 2015. godine, a od tada su nekoliko puta raskidali i ponovo se mirili. Pre šest godina zajedno su viđeni na festivalu Coachella I tada je bilo jasno da se među njima odmah javila hemija. Krajem 2016. mediji su prenosili kako je slavni par raskinuo, a tada je nastao jedan od najpopularnijih snimaka sa Victoria's Secret revije gde je nastupao upravo on. U jednom trenutku su se sreli na pisti, Bela je želala da ga dodirne, ali on se izmakao. Onda se dogodio još veći šok kada je The Weeknd ubrzo nakon toga viđen kako se ljubi sa Selenom Gomez. Bela je otpratila Selenu s Instagrama, a onda i Selena i The Weeknd nju takođe. Ali, ni ovde nisu cvetale ruže pa je novi par raskinuo nakon deset meseci veze. Samo dve nedelje nakon raskida, paparaci su uslikali muzičara kako napušta Belin stan u Njujorku što je bila potvrda njihovog pomirenja. Jasno je da je ovo jedan od najturbuletnijih odnosa, a mediji su jedva čekali da prenesu šta će se sledeće desiti.

 

Foto: Instagram printscreen/theweeknd

Foto: Instagram printscreen/theweeknd

 

4. Ovo nije prvi put da se postavlja pitanje kako će se Weeknd ili Ejbel zvati u svetu muzike. Tokom jednog intervjua otkrio je da je u mladosti mrzeo svoje imei da je jos kao tinejdžer odlučio da mu muzičko ime bude The Weekend jer mu je to zvučalo “jako kul”. Ipak u građenju tog novog imena, pojavio se je jedan mali problem, a to je kanadski rok bend koji je postojao sa istim tim imenom. Kako bi izbegao bilo kakve probleme oko autorskih prava i sprečio odlaske na sud ili tužbe, odlučio je da jednostavno iz svog imena izbaci jedno e. Mnogi su se pitali zasto je bas tako odlučio da speluje svoje ime, a odgovor je zapravo bio vrlo jednostavan.

5.Društvene mreže je pre mesec dana osvojila najjnovija pesma, koja je napravila hoas na Tik Toku I krenula da se penje na Spotifaj listi koju su napravili zajedno dve ogromne zvezde The Weekend I Drake. Ipak, u celoj toj priči se pojavio jedan mali problem, a to je što su i jedan i drugi muzičar rekli kako nemaju veze sa ovom pesmom. “Hit Heart on my Sleeve” napravio je anonimni Tik Toker koji tvrdi da je za stvaranje ovog hita iskoristio vestačku inteligenciju koja je jednostavno iskoristila glasove dva poznata muzičara za ovu traku. Pesma je za kratko vreme skupila preko 11 miliona pregleda, a ubrzo je sklonjena sa svih striming platformi. Iako su se fanovi razočarali, što Drake i The Weeknd nisu zapravo bili iza ove pesme, svi ipak znaju da su oni dobri prijatelji i da ga je Drake podržavao od početka karijere tako da fanovi mogu da se opuste.

 

 

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz