Pretraži

KOMPOZITORKA PRED SUDOM: Tejlor Svift optužena da je ukrala tekst pesme

Showbiz
0
Screenshot: Youtube/Taylor Swift

Američki sudija je odbio Sviftin zahtev da obustavi slučaj, rekavši da je moguće da će porota primetiti da je njen hit iz 2014. godine kopija pesme ,,Playas Gon' Play" ženske grupe 3LW. 

Obe pesme spominju verzije fraza ,,players gonna play" (,,igrači će se igrati") i ,,haters gonna hate" (,,mrzitelji će da mrze")

Sudija je prethodno odbio ovaj slučaj, rekavši da je tekst previše banalan da bi bio zaštićen autorskim pravima.Tokom početnog suđenja, sudije Majkl V. Ficdžerald je naveo 13 prethodnih pesama u kojima su se nalazile slične fraze, uključujući ,,Play Hater" od Notorius B.I.G.-a i ,,Dreams" od Flitvud Meka.

  • Tokom ranih 2000-ih popularna kultura je bila adekvatno zalivena konceptima igrača i mrzitelja koje je koristila u frazama poput ,,igrači će se igrati" ili ,,mrzitelji će mrziti", i kao takvi nisu ništa manje kreativni od ,,trkači će trčati", ,,bubnjari će svirati" ili ,,plivači će plivati – napisao je.

  • Stihovi u pitanju su previše sažeti, neoriginalni, nekreativni da bi zahtevali zaštitu pod aktom autorskih prava – dodao je on.

  • Playas Gon' Play" je bio neznatan hit za 3LW, dok je Sviftin ,,Shake It Off" jedan od najprodavnijih singlova njene karijere, koji je bio na vrhu američkih listi i dostigavši drugo mesto u Ujedinjenom kraljevstvu. Singl takođe ima preko 3 milijarde pregleda na Jutjubu.

Advokati autora pesme "Playas Gon' Play" su prihvatili odluku, rekavši da je sud ,,doneo pravu odluku".

Datum suđenja još uvek nije objavljen.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz