Pretraži

Kanski festival privukao svu pažnju svetske javnosti: Poznate dame i ove godine pokazale šta znači visoka moda (FOTO)

Showbiz
0
Foto: Niviere David/ABACAPRESS.COM/Shu / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sinoć je počeo 77. po redu Kanski festival filma na kom osim izvanrednih filmksih ostvarenja veliku pažnju privlače i slavne dame koje su još jednom pokazale šta znači visoka moda.

Kanski filmski festival predstvalja je prestižan događaj u svetu filma koji se održava svake godine u gradu Kanu, na jugu Francuse još od 1946. godine. Na poznatom festivalu se prikazuju novi filmovi svih žanrova, uključujući i dokumentarne filmove, iz celog sveta.

Jedan od najprestižnijih i najpopularnijih filmskih festivala u svetu ove godine se održava od 14. do 25. maja, a 77. Kanski filmski festival otvoren je premijerom filma „The Second Act“.

Osim ovog ostvarenja filmovi koji ove godine takođe privlače veliku pažnju jesu „Kinds of Kindess“ Jorgosa Lantimosa, sa Emom Stoun u glavnoj ulozi, „Megalopolis“ Francisa Forda Kopole, futuristička drama o kom priča ceo Holivud i „The Balconettes“ Noemi Merlant, horor komedija o tri mlade žene koje ulaze u avanturu sa nepredviđenim posledicama.

Veliku pažnju privklo je i ostavrnje Ali Abasi, pod nazivom „The Aprentice“, koji predstavlja možda najkontroverzniji film festivala, dok govori o mladom Donaldu Trampu. Zatim „Bird“ Andrea Arnold, film o odrastanju. Film sa jednom od omiljenih glumica mlađe populacije, Selenom Gomez, takođe nije prošao neprimećeno, a u pitanju film „Emilija Perez“ Žaka Odijara.

Među favoritima se pronašao još jedan horor film, a u pitanju je ostvarenje „The Supstance“ Koralije Farget, koje je već pre festivala otkupio streaming servis Mubi! Na ovom spisku su se pronašli i filmovi „Furiosa: Pobesneli Maks saga“ Džordža Milera, kao i ostvarenje italijanskog reditelja koji se sedmi put pojavljuje na ovom festivalu, Paola Sorentina, pod nazivom „Parthenope“.

Osim zbog neverovatnih filmskih ostvarenja kojima se ljubitelji kvalitenog kinemtografskog materijala unapred raduju, Kanski festival takođe predstavlja i pozornicu na kojoj mnogobrojne evropske i svetske glumice, manekenke i influenserke prodefiluju pokazujući nam magiju visoke mode na delu.

Ove godine jedna od najlepše obučenih dama zasigurno je bila Hajdi Klum koja se pojavila u neverovatno raskošnoj, upečatljivoj kreaciji sa potpisom libanskog dizajnera Saida Kobesija. Toaleta sačinjena od desetine metara metara najkvalitetnije svile u tamnocrvenoj nijansi, svakako nije mogla da ne privuče veliku pažnju na zavodnu plavušu.

 

@voguegermany @heidi klum at the #filmfestival in #cannes. #voguegermany #heidiklum #heidiklumedit #cannesfilmfestival #festivaldecannes #heidi #heidiklumm #cannes2024 ♬ sweet dreams speed up – 00’s-10’s speed up songs

Očekivano, na crvenom tepihu izdominirala je i Meril Strip koja je u 74. godini i dalje svima daje ozbiljne modne lekcije.

Foto: Niviere David/ABACAPRESS.COM/Shu / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ona se na festivalu pojavila u legentnom belom odelu koje je ukombinovala sa prugastom košuljom i šeširom kao efektnim detaljem, a svojevrstan kontrast celoj kombinaciji su predstavljale metalik salonke.

 

@madamefigarofr #merylstreep #festivaldecannes #cannes2024 🤍✨ #filmtok #cannes ♬ Super trouper – 🎵

Veliku pažnju je privuklo i pojavljivanje žene koju optužuju da razorila brak Monike Beluči i Vensana Kasela, glumica Lea Sejdu, koja je za ovu priliku odabrala svetlucavu haljinu koja elegantno ističe silutetu. Ovu haljinu krasi i diskretan šlic sa prednje strane, kao i duboki dekolte.

 

@parismatch #LeaSeydoux #Cannes2024 #CannesFilmFestival #TikTokFashion ♬ Human Doing – Carly Pearl

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz