Pretraži

Kanje Vest preuzima ulogu kreativnog direktora u Luj Vitonu?

Showbiz
0
Screenshot: Youtube/Fast Company

Iako ova vest još uvek nije potvrđena, prema pisanju pojedinih medija, reper i preminuli Virdžil Abloh su neposredno pre dizajnerove smrti pripremili teren da Kanje preuzme deo posla u modnoj industriji.

Kako je izvor blizak Ablohu rekao, ovaj sled događaja je logičan, jer su njih dvoje delili iste vizije, a bili su i bliski prijatelji.– Kanje je užasnut zbog Virdžilove smrti jer su godinama bili prijatelji i mnogo radili zajedno. Delili su sličnu viziju i sada Kanje oseća da je dužan Virdžilu da nastavi svoj rad u Luj Vitonu.

Inače, njihovo prijateljstvo i saradnja datira iz 2009. godine, kada su se Vest i Abloh upoznali dok su bili pripravnici za italijanski luksuzni brend Fendi u Rimu.

Screenshot: Youtube/Sotheby's

Screenshot: Youtube/Sotheby's

 

Godinu dana kasnije, Kanje je postavio Virdžila za kreativnog direktora svoje kompanije "Donda". Takođe, preminuli dizajner bio je i umetnički direktor koji je radio na dizajnu reperovog albuma. 

Ablohov revolucionarni spoj ulične odeće i visoke mode učinio ga je jednim od najslavnijih kreatora, a 2018. imenovan je za kreativnog direktora Luj Vitona za mušku odeću, čija se vrednost procenjuje na skoro 50 milijardi dolara.

Podsećamo, Abloh je umro je 28. novembra nakon što se dve godine borio sa retkim oblikom raka, srčanim angiosarkomom. Imao je 41 godinu.

 

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz