Pretraži

KAKO KONSTRAKTA OD ANA? Ovako je nastalo umetničko ime pobednice Beovizije

Showbiz
0
Screenshot: Youtube/Zemlja Gruva

Njena numera, ali i neobičan nastup osvojili su region, što dokazuje i činjenica da se naša pesma nalazi u trendingu u velikom broju evropskih zemalja.

Ipak, pored neobičnog nastupa, kada je Ana na bini prala ruke i pevala o zdravlju, velika prašina u javnosti podigla se i oko njenog pseudonima pod kojim peva. 



Tako, neobično ime "Konstrakta", kao što smo imali prilike da vidimo u proteklom periodu, publici nije bilo lako da upamte, te su se javljale određene varijacije, poput "Konstanta", "Kontrasta", "Konstrukta", "Katarakta", "Kontrakta, "Komposta"….

Kako je Ana članica benda "Zemlja gruva", jednom prilikom pevačica je priznala da su čak i njene kolege lomile jezik oko iste stvari, te su najzad jednostavno odlučili da skrate muke i njeno ime svedu na "Konstra".

Screenshot: Youtube/Zemlja Gruva

Screenshot: Youtube/Zemlja Gruva

 

Kako bi konačno objasnila dilemu, zdrava umetnica u jednom intervjuu pre nekoliko godina rešila da objasni šta zapravo znači ta reč i kako je došla do ideje da se predstavi pod tim nazivom.

  • Već sam i zaboravila. Sa jedne strane, nešto sam mnogo brojala slogove, stihove i pravila neke nove reči, konstruisala, to mi je bilo interesantno. To više ne radim – rekla je ona i dodala:

  • Takođe, u to vreme sam studirala arhitekturu i na predmetu Istorija umetnosti, koji je predavao profesor Šuvaković, pričalo se o konstruktima, pre svega društvenim. Pa sam ceo svet i sve fenomene gledala kao konstrukt. I sebe i pesme. Eto, nema misterije – objasnila je ona ranije.

 

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz