Pretraži

Evo ko je Srbin koji je raskošnim glasom osvojio Bugarsku

Showbiz
0
Photo: IDJTV

Kada nije sa svojim učenicama za katedrom, Stefan učestvuje na raznim muzičkim festivalima širom Evrope. Osim što ima talenta za muziku, kojom se bavi od srednje škole, on piše i autorske pesme. Numera "Šta sve čeka na vas", koju je napisao 2015, obeležila je početak njegove kantautorske karijere. 

Stefan se našao u živi interesovanja javnosti zbog svog učešća na takmičenju "The Voice of Bulgaria", u kom je oduševio sve svojim vokalnim mogućnostima.

  • Nisam znao mnogo o konceptu takmičenja Voice, pa nisam imao preterana očekivanja. Mnogo mi je više donelo što nisam imao prevelika očekivanja. Shvatio sam da velike scene jesu za mene i da tu zaista mogu da pokažem ono što jesam – istakao je za IDJTV.

Zdravković je osvojio tamošnju publiku jer se, prema njegovim rečima, pojavio kao lik koji izgleda potpuno drugačije od drugih zbog duge kose i brade.

Na muzičkim festivalima uglavnom izvodi numere na engleskom jeziku, a prošle godine je učestvovao na više od 9 festivala. Kako je priznao jednom prilikom, veoma ga privlači muzika iz južne Španije, flamenko, ali i sa juga Srbije, izvorna narodna muzika.

Na ovogodišnjem takmičenju u Bugarskoj Stefan je iznenadio publiku svojim izborom pesme "Crno srce" koju izvodi Senidah. On je odlučio da nju otpeva zbog predloga jednog poznanika.

  • Iskreno ljudi su bili podeljeni kada je reč o tome. Nikada pre nisam pevao ništa što ima veze sa trepom, makar ne javno. Od toga da su odlepili koliko im se dopalo do toga da me niko nije video u tome – priznao je on.

S ozbzirom na to da je svojim izvođenjem Senidine numere privukao veliku pažnju, on je specijalno za IDJTV otpevao još jednom tu pesmu u svom stilu.

@idjtv.official

U IDJHOT-u u petak upoznaćete Stefana Zdravkovića koji je razvalio u ‘The Voice of Bulgaria’⚡️🎤 #fyp #foryou #fy #serbia #srbija #viral #foryoupage
♬ original sound – IDJTV

Mladi umetnik nije krio da mu se sviđa rad i muzika treperke Senidah.

  • To što Senida radi mi je stvarno super. Pre svega su mi instrumentali i matrice dobri, tako da mislim da je ostatak na ličnosti i boji glasa i na emociji koju izvođač nosi u sebi. Voleo bih da probam tako nešto – istakao je.

Stefan je predstavljao našu zemlju na internacionalnom umetničkom festivalu u Belorusiji, gde je postigao veliki uspeh. Učestvovao je na "Slavjanskom bazaru", a u Bugarskoj, gde je izveo "April u Beogradu" i "Dream on", osvojio je tamošnju publiku.

S obzirom na to da je mnogo puta imao priliku da se nađe na velikoj sceni, on je podelio sa nama kako se oseća na takom mestu.

  • Ti izlaziš i potpuna je tišina. Imaš četiri trenera, koji su zvezde u Bugarskoj, i publiku i gomilu kamera i svetla. Čuje se svaki udah. Ko nema iskustva i ko nije radio na sebi, vrlo lako može da mu ode pažnja i poremeti ceo koncept. Vrlo je zahtevno – objasnio je.

 Inače, muzika nije jedino polje na kom je briljirao. Mladi umetnik je postigao odlične rezultate i u sportu, pošto je bivši prvak Srbije u karateu.

U novom izdanju emisije "IDJHOT", koja se emituje na IDJTV-u u petak od 20 sati, imaćete priliku da čujete ceo intervju sa Stefanom Zdravkovićem.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz