Pretraži

Evo kada Novak stiže iz Australije

Showbiz
0
Screenshot: Youtube/№1e GOAT

Prema pisanju medija, srpski teniser Novak Đoković se nakon presedanja ukrcao u avion za Beograd. On će se nakon golgote preživljene u Melburnu napokon vratiti kući u Beograd.

Đokovićev avion bi prema planu trebalo da sleti u 12:10, ali bi moglo da dođe do kašnjenja, jer se u poletanju kasnilo pola sata.Najbolji teniser sveta je ostao bez šanse da se bori za rekordnu 21. grend slem titulu. On je inače poručio da se neće oglašavati dok traje Australijan open o celokupnoj situaciji koja ga je zadesila.

Podsećamo, Đokoviću je viza prvobitno poništena 6. januara, granični zvaničnik je odlučio da ne može da dobije medicinsko izuzeće za takmičenje, iako mu je rpethodno odobreno kao i viza, te je zbog toga i mogao da se ukrca u avion za Australiju.

Međutim, Australijanci sa pravila promenili u međuvremenu. Novak je izuzet od pravila o vakcinama na turniru jer je bio zaražen virusom u prethodnih šest meseci. Podneo je žalbu da ostane na turniru. Dobio je Australiju na jednom sudu, ali mu je ministar za imigraciju Aleks Hok opet ukinuo vizu. 

Novak se borio, ali je tročlano veće Saveznog suda jednoglasno je u nedelju odlučilo da potvrde pravo ministra za imigraciju i da ukinu Đokovićevu vizu.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz