Pretraži

Eva Mendes koristi mašinu za „belu buku” da joj pomogne da zaspi

Showbiz
0
Screenshot: Youtube/Access

Rekla je u jednom intervjuu: „Znate da sam se zapravo borila sa snom dugi niz godina. Jednostavno ne spavam dobro. Mašine za belu buku spasavaju živote u našoj kući. Koristim ih kad god deca spavaju, bilo da je spavanje ili noću jer tada vam je dozvoljeno da zaista vodite život ili razgovor bez buđenja dece ili možete da imate ljude kod sebe dok oni spavaju.”

„Mašine za belu buku su odgovor na mnoge naše probleme. Znate… ako su psi laju u susedstvu ili ako se radi o izgradnji u okolini. To je samo spasavanje života. Sada kada putujem i nisam sa Deco, ionako nosim jedan sa sobom jer sam se stvarno navikla na njega i zaista pomaže.”

A Eva – koja ima Esmeraldu, četiri, i Amadu, dve, sa svojim partnerom Rajanom Goslingom – spremna je da pokuša sve da joj pomogne da se dobro naspava i čim neka tehnika funkcioniše – ona joj daje šansu. 

Mnogi ljudi uživaju da zaspiju uz umirujuće zujanje bele buke, koja se sastoji od niskih, srednjih i visokofrekventnih zvukova koji se reprodukuju zajedno na istom nivou intenziteta. Beli šum efikasno maskira druge zvukove, čineći ga korisnim za ljude koji žive u bučnim naseljima.



Zašto nam to svima treba? 

Za mnoge od nas, glavni uzrok nesanice su uznemirene, uskovitlane misli koje nas drže budnima cele noći kako buljimo u plafon moleći se da san konačno dođe. Kako da se opustimo kada se na našoj listi obaveza nalazi milion i jedna stvari koje nikako ne možemo da uradimo. Ponekad ove uznemirene misli nisu stalne, već se pojavljuju tokom posebno problematičnih trenutaka, na primer kada pravimo veliku promenu u životu ili veliku kupovinu, poput kuće, ili možda tokom tranzicije u karijeri. Postoji nekoliko razloga zbog kojih bi naš mozak teško mogao da se smiri kada je vreme za spavanje. Možda je dovoljna samo jednostavna ideja da moramo da budemo budni za samo osam sati. U svakom slučaju, potreban nam je način da se naše misli smire i opustimo na kraju dana.

Bela buka za decu i fen za bebe

Kako Eva Mendez koristi ove mašine kako bi poboljšala kvalitet svog sna i sveukupnog života, tako postoje razne varijante i za decu – što je psoebno važno dok su bebe. Ako imate decu znate i sami, a ako nemate, možete da pretpostavljate koliko su neispavani roditelji novorođenčadi koji po celu noć dežuraju ili dremaju, a još ako beba od sveg tog umora ne želi ni da zaspi… 

Zato i jesu dizajnirane posebne mašine za belu buku za decu i taj fen za bebe relativno svako može sebi da priušti, a vrlo je jednostavan za upotrebu. Čak zvuk fena za bebe ne samo da prija bebama, nego i njihovim roditeljima. 

A, ako može Eva Mendez, što ne bismo mogli i mi? 

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz