Pretraži

Engleska posle drame preko Danske do finala EURO 2020

Showbiz
0
Photo: Promo

Englezi su bolje ušli u meč, pa su preko Rahima Sterlinga mogli do gola već u prvih par minuta, ali je prvo zakasnio na pas Harija Kejna, da bi potom veoma loše šutirao nakon solo akcije.

Danska je prvi put pripretila preko Brajtvajta u 16. minutu, kog je Stons izblokirao. Toj šansi su prethodili loš šut Hojbjerga, kao i greška Džordana Pikforda.

Ono što nisu uspeli tad jesu u 30. minutu. Luk Šo je napravio bespotreban faul na oko 30 metara od gola Engleske, Damsgard je namestio loptu, poslao pravu bombu ka golu Pikforda, pa je na semaforu stajalo 1:0.



Englezi su u 38. minutu mogli do izjednačenja, ali se Sterling obrukao, tačnije Kasper Šmajhel je briljantno intervenisao i sprečio da lopta završi u njegovoj mreži, ali spasa nije bilo par trenutaka kasnije, kada je Hari Kejn pronašao Saku po boku, on centrirao, a Kjer prilikom klizećeg starta loptu ispred Sterlinga sproveo u mrežu.

Prvi deo je završen 1:1, a početkom drugog udarac su oprobali Megvajer nakon centaršuta Mejsona Maunta sa jedne, odnosno Dolberg sa druge strane, no Šmajhel i Pikford su bili odlični. Nastavio je Šmajhel da briljira, pa je tako sprečio autogol nakon centaršuta Maunta, potom je u petom minutu sudijske nadoknade zaustavio šut Megvajera, a da je najozbiljniji kandidat za golmana šampionata pokazao je odbranom šuta Kejnu u 94. minutu u situaciji „jedan na jedan“, kao i snažnog pokušaja Griliša u 98. minutu.

Bio je fantastičan i u 103. minutu, kada je zaustavio šut sa penala Harija Kejna, ali je napadač Totenhema bio najbrži, prileteo lopti i sproveo je u gol. Prethodno, penal je iznudio Sterling postavivši se ispred Melea. Diskutabilno dosuđen, ali potvrđen od VAR sobe, ovaj detalj je i odlučio pobednika, jer do kraja meča nije bilo više prilika, pa su Englezi obezbedili prolaz u finale, dok će Danci morati da sačekaju narednu priliku kako bi ponovili uspeh iz 1992. godine.

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko. 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz