Pretraži

Džastin Biber u središtu spora Saudijske Arabije i aktivista za ljudska prava

Showbiz
0
Photo: Instagram/justinbieber

Džastin Biber trebalo bi da peva u nedelju pred hiljadama ljudi u Džedi na dodeli velike nagrade Formule 1, zajedno sa francuskim di-džejem Dejvidom Getom i američkim pevačem Džejsonom Derulom.

Međutim, aktivisti iz ove zemlje pozvali su kanadsku pop zvezdu da otkaže posetu zbog kršenja ljudskih prava.



Uprkos tome, pevač je odlučio da nastupa, a ta odluka izazvala je gnev grupa za ljudska prava.

Dok Saudijska Arabija nastoji da ublaži svoj imidž ultrakonzervativne kraljevine, međunarodne organizacije redovno izdvajaju hapšenja protivnika, odbacivanje LGBT+ zajednice i izazivaju veliki broj ubistava u zemlji.

Photo: Instagram/justinbieber

Photo: Instagram/justinbieber

Hatidže Čengiz, verenica saudijskog novinara Džamala Kašogija ubijenog 2018. godine u konzulatu svoje zemlje u Istanbulu, predvodila je pokret pozivajući Bibera da otkaže posetu.

  • Ovo je jedinstvena prilika da pošaljete snažnu poruku svetu da vaše ime i vaš talenat neće biti iskorišćeni za vraćanje imidža režima koji ubija svoje protivnike.

Kampanja protiv Biberovog nastupa privukla je pažnju i na Tviteru, a avion sa transparentom "Zašto Biber peva za saudijske ubice?" leteo je prošlog meseca iznad mesta dodele američkih muzičkih nagrada u Los Anđelesu.



Takođe, na društvenim mrežama napravljen je i hešteg #WTFJustin.

Muzička zvezda se ovim pitanjem još uvek nije oglašavala, ali ono što je izvesno je da će Bibera s jedne strane zbog odlaska u Saudijsku Arabiju oštro osuđivati liberali, dok, ukoliko ne ode, oni sa ostrvskih i drugih zemalja mogli bi da ga dožive poput svojevrsnog liberalnog ideologa koji se protivi onome što se događa u tim zemljama.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz