Pretraži

ĐORĐE ĆULAFIĆ ZA IDJTV: „Sa 19 godina slikao sam se za jedan njujorški časopis“

News
0
Photo: IDJ

On je sada, u intervjuu za IDJTV govorio o utiscima sa šou-a, IDJCouch-evima i svom prepoznatljivom stilu. Takođe, otkrio nam je i da je sa 19 godina otišao u Njujork, gde je radio kao maneken, kao i da pred kamerama nije opušten.


Kakvi su ti utisci sada, nakon prvih eliminacija i saznanja da si ušao u top 24 kandidata?

 • Dobri su utisci. Dobio sam dosta pozitivnih komentara, couch-evi su podržali moju muziku i moj stav i autentičnost, što je sasvim zadovoljavajuće.

Da li imaš tremu?

 • Nego šta nego da je imam. Pozitivna je naravno, ali nisam upoznao nijednog kandidata koji je nema. Svi se borimo za neki ostvaren san.

Sa kojim članom žirija se najbolje slažeš i sa kime bi od njih voleo da uradiš duet?

 • S obzirom na to da se bavim muzikom, voleo bih da sarađujem sa Darkom Dimitrovom. Ćovek se ozbiljno bavi muzikom, voleo bih da pokupim neke stvari, jer se i sam bavim komponovanjem i pisanjem tekstova. Svakako, to ne znači da ne bih voleo sa Teodorom ili Reljom, oni su pioniri muzike i mislim da bih od njih mogao dosta toga da naučim, na primer kako da se ponašam na sceni. Mislim da u tome nisam dobar, jer nisam baš najopušteniji.

Na Tiktoku si objavljivao pesme naših izvođača, ali u nešto drugačijem stilu. Na primer, prikazao si kako bi Devito zvučao u izvedbi popularne strane grupe Daft Pank. Odakle dolazi ta inspiracija?

–  To sam skoro krenuo da snimam, pre dva meseca sam otvorio nalog na Tiktok-u i Instagram-u. Dobro mi ide, zadovoljan sam. To što sam uradio zove se "live looping", na taj način plasiram svoj talenat i koliko mogu da izvučem iz njega, a to podrazumeva i sviranje instrumenata zajedno sa pevanjem. Na taj način želim da izjasnim moć moje sposobnosti da iznesem kompaktan i kvalitetan proizvod.

Photo: IDJ

Photo: IDJ

 

Da li smatraš da je u današnje vreme neophodno imati društvene mreže za razvoj karijere?

 • Meni Tiktok isključivo služi kao neki portfolio, što znači da bi čovek mogao da pokaže šta ima jako brzo i da neko poput televizije ili brenda dođe do tog čoveka koji sam radi svoj marketing. Danas je bitno da svako ima sopstvenu marketinšku strategiju, iz razloga što je angažovati agenciju jako skupo. Sebe plairati kao proizvod je najbolje za scenu. 

Koji izvođači sa domaće scene su ti uzori?

 • Zdravko Čolić, to svaki put kažem. Izuzetno jak čovek. Takođe, jako volim Coby-ja jer je fleksibilan, za razliku od mnogih izvođača. Ima dovoljno empatije da izjasni i uobliči neki proizvod i pesmu. Jednostavno, izvlači dušu. Po mom nekom iskustvu i slušanju, to Bosanci dobro znaju da rade. E on ima taj neki bosanski vajb. Dosta je prizeman i skapirao je da mu je mesto u narodu.

Šta bi poručio publici koji te prate u IDJShow-u?

 • Da gledaju između redova. Da dobro posmatraju i ne veruju da se bilo šta dešava za sekund. Trenutno to poručujem gledaocima kojima je možda i san da se bave muzikom. Niko nije uspeo odjednom. Uvek je tu rad. Bog je stvorio rad za čoveka da bi se malo znojio.

A, poznato je da ti dosta radiš i da si angažovan na nekoliko strana, te da se baviš muzikom, manekenstvom i konobarisanjem.

 • Ja radim od svoje 19. godine, kada sam prvi put otputovao u Njujork  da se slikam za jedan časopis, nakon čega sam išao i u Los Anđeles na Tommy Hilfiger kampanju. Pokušavam da objasnim da sma od 19. godine krenuo nešto što je bio jako, jako veliki zalogaj i izazov. Mla i bez ikoga sam počeo da kapiram biznis, kamere i produkciju, pa shvatio da sve to jako puno traje. Spot, ako traje tri minuta, može da se snima danima.

Reklo bi se da voliš kamere.

 • Pa volim, ali mi baš ne prijaju. Znam da budem anksiozan pred njima i sprečavaju me da se oslobodim, što mislim da se svakome dešava ko je na "lupi". To je kao kad leptir pita stonogu koja mu noga ide prva, a stonoga stane i ostane nepomična sto veka.

Kako postižeš da ukopliš sve obaveze?

 • Pa sad sam dao otkaz u restoranu. Ne mogu sve da postignem, pokušao sam, ali shvatio da ne ide Treba mi vremena da se fokusiram na šou.

Ako pobediš u IDJShow-u, šta je ono što publika može da očekuje od tebe?

 • Misliš kad budem pobedio…(smeh). Šalim se. Svakako, šta god da se desi, prošao ili ne, publika od mene može da očekuje da ću nastaviti da se bavim time što volim. 

Da li bi nekada menjao svoj stil zarad popularnosti? 

 • Baviti se modernom muzikom zahteva da čovek mora da dođe do momenta pojednostavljenja sopstvenih kriza, trauma i saznanja, kako bi svako mogao da ih razume. Tu se već dešava određena promena. Da bi pojasnio nešto nekom starcu ili detetu, moramo da promenimo pristup i nastup. Promena je zdrava, ljudi smo. Rak mora da izađe iz sopstvene ljušture kako bi se uvukao u neku konzervu. Oklop mu postaje tesan. Tako i mi. Moramo da napredujemo i da se menjamo, kako bismo došli do cilja.

Ima li na snimanju IDJShow-a simpatija među takmičarima?  Kakva je atmosfera?

 • Jao, ma ne. Ne postoji to, svi smo drugari. Nije takav ambijent, možda kada bismo izlazili češće zajedno, ovde smo svi pod pritiskom od nastupa. Ja sam trenutno zen. 

 

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz News