Pretraži

Đole Đogani se ponudio da podučava decu za Olimpijadu

Showbiz
0
Photo: Instagram/djoganivesna

Đogani je na primorju pratio Olimpijske igre i našu Milicu Mandić, olimpijsku prvakinju u tekvondou, a kako nam je rekao, njen trener bio je Đoletov učenik u plesnoj školi.

  • Sinoć sam stigao sa mora, bili smo više od mesec dana, pa nisam mogao toliko da pratim Olimpijske igre, osim onoga što mi je bilo interesantno. Kad je počela atletika, to me više intresuje nego neki drugi sportovi. Pratio sam Mandićku, njen trener je bio moj učenik. On je na početku njegove karijere bio u mojoj plesnoj školi, pa smo se tada malo družili, učio je neke stvari od mene – rekao je Đole za medije.


  • Bio sam na velikim svetskim takmičenjima u plesu i osvajao sam zlato, na Olimpijskim igrama to ne zavisi od mene, zavisi od pripreme. Nisam selektor, ništa se nije osnovalo još uvek, ako budem u toj nekoj priči, naravno da mogu puno da pomognem. Mi smo veoma talentovana nacija što se tiče plesa, brejkdensa, kao za vaterpolo, košarku, za sportove gde smo osvajali medalje – rekao je Đogani.

– Srbija može da osvoji zlato na sledećim Olimpijskim igrama u brejkdensu, ali to mora da bude ozbiljna priprema i ozbiljan rad, već sada treba razmišljati o tome kako postaviti te temelje rada. Treba raditi na kategoriji, klinci koji sada imaju 14, 15, tada će imati 18, 19 godina, to su ti kadrovi na kojima treba raditi – ispričao je Đole.

Da je selektor srpske reprezentacije u brejkdensu, Đogani ističe da bi se najviše posvetio pripremi i da bi pozvao svu talentovanu decu u svoj tim.

– Da sam selektor, pozvao bih puno klinaca, napravio bih jedno takmičenje u brejkdensu, to bi bilo uopšteno. Ne bih išao na klubove, oni prijavljuju nekog svog favorita, napravio bih drugačije, da se prijave talentovana deca i koja igraju u Knez Mihajlovoj. Ako hoće da trenira, daš mu prostor, platiš ga, daš mu stipendiju, to se tako radi – rekao je on.

– Čudim se kako mi Srbi postajemo prvaci u nečemu, u bilo kom sportu, a da nemamo suštinsko ono na koji način to rade u svetu, oni rade pripreme, kod nas se eto neko pojavi, samouk ili iz nekog kluba i napravi uspeh. Znate li koliki je uspeh što je Mandićeva olimpijski prvak? To je neverovatno – zaključio je denser za Telegraf.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz