Pretraži

ĐOKOVIĆU ODBIJENA VIZA! Advokati spremili žalbu, zakazan razgovor sa zvaničnicima

Showbiz
0
Photo: Instagram/djokernole

Kako prenose australijski mediji, ministar za migracije Aleks Hok je posle višednevnog razmatranja odlučio da poništi odluku suda i ne dozvoli najboljem teniseru sveta nastup na Australijan openu.

Novak je prethodno dobio pravnu bitku za ostanak u Australiji, ali je ministar za imigracije imao pravo da odluči da li će doći do deportacije – to je na kraju i učinio, pa je Đokoviću odbijena viza po drugi put.



Viza je odbijena, presnose mediji, "u interesu zdravlja i javnog interesa", što bi značilo da našeg tenisera uskoro očekuje deportacija iz Australije.

  • Iskoristio sam svoje ovlašćenje Zakona o imigracijama da poništim vizu koju je Novak Đoković imao. Iz razloga zdravlja i dobrog reda, sve u javnom interesu. Ova odluka je usledila nakon naloga Saveznog i okružnog suda da, od 10. januara, kojim je poništena prethodna odluka o ukidanju vize – rekao je Hok i dodao:
  • Prilikom ove odluke pažljivo sam razmotrio sve informacije od Ministarstva unutrašnjih poslova, australijske granične snage. Morisonova vlada je čvrsto posvećena zaštiti granica Austalije, posebno u doba pandemije.

Zbog svega ovoga, Đokoviću sada preti kazna zabrane ulaska u Australiju na tri godine.

Nakon te odluke, Novakov pravni tim spremio je novu tužbu, a prema pisanju medija, teniser će sutra tokom dana morati da izađe na razgovor sa imigracionim zvaničnicima, gde će predstaviti svoj slučaj. Takođe, Vlada Australije trenutno razgovara sa Noletovim advokatima oko daljih koraka, a tražili su da se čitav proces završi do nedelje.

Jedina dobra vest u ovoj skandaloznoj odluci je da Novak neće morati da ide u pritvor, kao što je to bio slučaj prethodni put kada mu je viza bila odbijena. 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz