Pretraži

Danas je tačno 15 godina od pogibije Tošeta Proeskog

Showbiz
0
Screenshot: Youtube/Hit Records Discography

Legendarni pevač Toše Proeski ostavio je veliki trag u domaćoj muzici, govorili su da ima anđeoski glas, a njegove pesme su i danas, 15 godina nakon njegove pogibije, mnogima omiljene.

Popularnost i uspešnu karijeru izgradio je samo uz pomoć neverovatnog muzičkog talenta koji je posedovao, a vest o njegovoj smrti na današnji dan te 2007. godine rasplakala je ceo region.Toše Proeski rođen je u Prilepu 25. januara 1981. godine, a odrastao je u Kruševu u Makedoniji. Toše je bio cincarskog porekla, a njegovo prezime je nekada glasilo Proja.

Svoj prvi album Toše je snimio 1999. godine, zove se "Nekade vo nokta" i izdat je u 60.000 primeraka. Već naredne godine objavljuje svoj drugi studijski album “Sinot božji”. Nakon toga su se pesme i albumi samo nizali, a svaki naredni privukao je veću pažnju od prethodnog. Tokom života je izdao još pet albuma a to su: "Ako me pogledaš u oči", "Dan za nas", "Pratim te", "Božilak" i "Igra bez granica".

Dan nakon njegove smrti proglašen je Dan žalosti u Makedoniji, a pevač je sahranjen u Kruševu. Njegovi roditelji nikada se nisu oglasili nakon njegove smrti, a dugo su na porodičnoj kući držali veliku Tošetovu sliku.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz