Pretraži

Da li je dobro na audiciji nastupati sa autorskom pesmom?

News
0
Photo: IDJTV

Tako, pojedini učesnici usudili su se da se na audiciji vrlo ozbiljnog muzičkog takmičenja pojave sa svojom autorskomm pesmom. Pojedinima se ovaj rizik isplatio, ali bilo je i onih koji se nišu dobro snašli na tom terenu.

Takmičar Luka Mudrinić oduševio je žiri svojim nastupom, kada je repovao stihove svoje pesme, te smatra da je doneo pravu odluku.


 

–  Kada je doza straha u pitanju u vezi autorske pesme, mislim da ga nema. Tako predstavljam sebe i ono što sam napisao i zamsilio, mislim da je to najbolje – rekao je on, koji je zaista i pokazao izuzetno umeće i talenat, pa ga je žiri čak proglasio i "srpskim Eminemom".

  • Ovako treba da se nastupa sa autorskom pesmom. To je tvoje, ti si učestvovao u izradi, dikciji, tekstu, pokretima…Svemu – rekao je član žirija Vuksan Bilanović.

Dalje, učesnik Aleksa Ćurčić takođe se dobro snašao sa svojom pesmom, spretno je plivao u tim vodama, a čak je uspeo da uz pevanje uklopi i vizuelne pokete.

Klizav teren

Sa druge strane, da autorska pesma ne znači nužno i "siguran teren", već takođe može da se desi kiks pokazao je takmičar Safet Habibović koji je zaboravio tekst svoje numere.

Slična situacija dogodila se i kandidatu Edvinu Redžiću, koji je izneo svoju pesmu, ali žiri je imao nekoliko kritika. Prvo, smatrali su da taj žanr nije pravi za njega, te da je možda bolje da, umesto ispevavanja, samo repuje.

Photo: IDJ

Photo: IDJ

Takođe, Mihajlo Zarić dobio je opasku da u njegovoj pesmi nije trebalo da koristi tako brz bit, jer je to teško za uživo izvođenje čak i mnogo iskusnijim izvođačima.

Kakav je stav žirija?

Žiri je, kako smo imali prilike da vidimo u prvoj epizodi IDJShow-a vrlo je podeljen kada je ova stvar u pitanju.

  • Ima zanimljivih kandidata, ima i onih koji su potpuno pogrešili pravac, kada je odabir pesme u pitanju i kada je profesija u pitanju. Moramo biti realni i direktni, iz razloga što je svako ovde došao da vidi ima li šanse i ako nisu realni prema sebi, onda moramo mi prema njima – poručila je muzička zvezda Teodora Džehverović.

Prema svemu sudeći, recept za uspeh ne postoji.

Izvođenje sopstvene pesme može biti mač sa dve oštrice, te je jedini savet kandidatima d ase dobro pripreme za nastup, a kada je njihova pesma u pitanju, razmisle da li im leži žanr i bit.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz News