Pretraži

Bili Ajliš ismejala azijski akcenat

Showbiz
0
Photo: Instagram/billieeilish

Nakon što su na društvenim mrežama osvanuli snimci na kojima Bili ismeva azijski naglasak, pevačica je osetila potrebu da se javno izvini zbog uvredljivih i podrugljivih izjava.  

Pop diva je u izjavi objavljenoj na njenom Instagram profilu, izjavila da je zaprepašćena sopstvenim ponašanjem na snimku na kom ima 13. ili 14. godina, kako prenose strani mediji. 



Devetnaestogodišnjakinja napisala je da je sramota i da je zgrožena svojim ponašanjem, kao i da će se truditi da nikada više ne izgovori nešto tako.  

– U ovoj pesmi sa videa je prvi put da sam čula tu reč, jer niko u mojoj porodici do tada nikada to nije rekao. Bez obzira na moje neznanje i godine u to vreme, ništa ne opravdava činjenicu da je uvredljiva. Zbog toga mi je žao – rekla je pevačica.

Na društvenoj mreži TikTok postao je aktuelan još jedan video, na kojem Bili priča ,,glupo izmišljenim glasom" kako ona kaže. 

– To ni na koji način nije imitacija bilo koga ili bilo kog jezika, akcenta i kulture. Svako ko me poznaje video me je ako se ceo život zamajavam glasovima. Bez obzira na to kako je protumačeno, ne znaci da je moj postupak naneo štetu drugima" – rekla je Bili.

Od počeka pandemije koronavirusa dogodili su se napadi na azijske Amerikance, a američki predsednik Džo Bajden je prošlog meseca potpisao zakon o zločinima iz mržnje kovid-19.  

– Označena sam kao nešto što nisam, rekla je višestruka dobitnica Gremija, dodajući da se obraćala na video snimku nakon što su je obožavaoci zamolili da odgovori:

– Uvek sam koristila svoju platformu u borbi za ljubaznost, toleranciju i jednakost – zaključila je ona.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz