Pretraži

„BILA SAM ISFRUSTRIRANA“: Jelena Đoković o roditeljstvu i Novaku

Showbiz
0
Screenshot: Instagram/jelenadjokovicndf

Ona i Nole, kako navodi, ne razlikuju se mnogo od ostalih parova, te priznaje da ponekad imaju sukobe mišljenja.Imamo sukobe kao i većina ljudi u bračnoj zajednici. Ne želim da imam ideju zato što smo poznate ličnosti da je kod nas sve lepo, divno, bajkovito. Mediji stvaraju sliku o uspešnim ljudima kao da su neka nedostižna tačka za mnoge ljude, u stvari nije tako. Ja se trudim da budem na istom nivou sa svima, zato otvoreno pričam o roditeljstvu – započela je u u emisiji “Kec na jedanaest” na K1.

Prema njenim rečima, roditeljstvo je instiktivan proces, ali i nešto o čemu treba da se uči:

Photo: Instagram/jelenadjokovicndf

Photo: Instagram/jelenadjokovicndf

 

– Mislila sam da će meni roditeljstvo doći prirodno, kao da je roditeljstvo proces koji je svima instinktivan. Međutim, ono što mi je prirodno došlo je da ponovim sve naučene programe koje sam podsvesno upijala u mom detinjstvu. Zbog toga su moje reakcije na određena ponašanja moje dece bila takva da vičem ili da sam isfrustrirana, osećala sam da to nešto treba da prepravljam, korigujem, jer moje dete nije onako kako sam ja isfantazirala. Kada te stvari počnu da se dešavaju, stalno smo u nekom konfliktu i u stalnom otporu od toga što se dešava. Tu mi je pomogla doktorka Šefali koja mi je objasnila da dosta imamo da radimo na sebi – objasnila je ona, a zatim otkrila šta zapravo znači svesno roditeljstvo.

– Bitno je da mi budemo bolji da bi bili bolji za druge. Stalno se bavimo detetom spolja, a treba da prihvatimo dete kakvo jeste, treba da ga volimo i poštujemo. Njegov autentični izraz da prosto prihvatimo. Svesno roditeljstvo akcenat stavlja na roditelja. On je taj koji mora da odraste. – zaključile je Jelena.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz