Pretraži

Odrastao je na ulici, pa ubijen u pucnjavi, a mnogi šire bizarne tvrdnje da je – još uvek živ! Fanovi širom sveta obeležavaju godišnjicu smrti velikog izvođača

Showbiz
0
tupak
Foto: StarTraks / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fanovi širom sveta danas obeležavaju godišnjicu smrti poznatog repera oko čijeg ubistva su raspletene najveće teorije zavere svih vremena.

Danas fanovi širom sveta odaju počast legendarnom reperu 2Pac-u, koji je ubijen pre tačno 28 godina, tačnije 13. septembra 1996. godine.

Hip Hop ikonu upucali su u Las Vegasu 7. septembra, sa četiri metka, dok se vozio zajedno sa predstavnikom svoje izdavačke kuće. Na žalost, njegov ubica nikada nije pronađen.

Tupac je bio jedan od najvećih repera svih vremena, nazivali su ga umetnikom, pesnikom i glumcem, a njegovi stihovi se i dan danas citiraju, a njegove kolege i dalje ga  neretko spominju u svojim pesmama.

On je nesumnjivo bio jedan od najuspešnijih muzičara 90-tih, a nagli rast njegove popularnosti započeo je 1991. godine nakon je objavio album „2Pacalypse Now“. Tupac je u svojim pesmama govorio o odrastanju u siromaštvu geta, nasilju, kriminalu, a kroz muziku je i slao snažne političke poruke.

Foto: Courtesy COLUMBIA PICTURES / NEW DEAL PRODUCTIONS / NIKEL / Ronald Grant / Mary Evans / Mary Evans Picture Library / Profimedia

Slavni reper je za života prodao 75 miliona albuma, a kultni magazin „Rolling Stone“ uvrstio ga je na listu 100 najvećih umetnika svih vremena.

Njegov život je svakako bio pun akcije i izazova, a  ni vreme posle njegove smrti nije prošlo u miru – nakon što je ubijen, pojavile su se mnogobrojne teorije vezane za njegovu smrt.

Naime, 2019. godine detektiv Greg Kading, koji je radio na tom slučaju, podelio neke nepoznate detalje o smrti repera uključujući i ime ubice. Čovek po imenu Orlando Bejbi Anderson 1996. je navodno ubio Tupaka iz osvete.

Foto: Courtesy COLUMBIA PICTURES / NEW DEAL PRODUCTIONS / NIKEL / Ronald Grant / Mary Evans / Mary Evans Picture Library / Profimedia

Kako je Greg tom prilikom naveo, članovi reverove grupe su ga pretukli, a to je bio razlog zbog koga ga je Orlando upucao. On je dve godine kasnije i sam završio na isti način, tako što je upucan u pucnjavi bandi, a pre toga je negirao ubistvo repera, tako da nikada nije bio osuđen.

I premda se ovo može smatrati teorijom zavere, ipak to nije „najluđa“ koja postoji o reperovoj smrti. Naime, mnogi njegovi fanovi razvili su priču da reper uopšte nije ubijen, već da se samo sklonio.

Naime, njegov bivši telohranitelj ispričao je kako je reperu pomogao da lažira svoju smrt i pobegne na Kubu. Ljudi iz svih delova sveta su se u poslednje 24 godine nekoliko puta javljali medijima govoreći da su videli repera ili da imaju detalje o njegovoj smrti, te je reč o jednoj od najpopularnijih teorija zavere svih vremena.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz