Pretraži

„Zbrkan je i odvratan“: Gledaoci podigli buru na mrežama zbog nastavka Netflixovog horora – jedni su oduševljeni, drugi zgroženi!

Popcorn
0
Foto: Youtube printscreen/Netflix

Pre nekoliko dana na Netflix je stigao psihološki španski horor The Platform 2, nastavak istoimenog filma iz 2019. godine koji se globalno prikazuje na streaming platformi od 2020. godine.

Gledaoci su nakon izlaska filma na društvenim mrežama pokrenuli raspravu o tome da li je nastavak bio potreban i da li je uopšte vredan gledanja.

Radnja psihološkog SF horora smeštena je u ogroman zatvor u bliskoj budućnosti. Zatvorenici su raspoređeni po spratovima, prema čemu imaju i različit tretman.

„Zatvorenici gore jedu obilno, a oni ispod gladuju i očajavaju. Pobuna je neizbežna“, piše u sinopsisu prvog filma. Osim očite alegorije o klasnoj nejednakosti, film nudi i brojne scene, uključujući i one sa kanibalizmom, od kojih se gledaocima okretao želudac.

U sinopsisu za drugi deo piše da je novi vođa preuzeo kontrolu nad zatvorom, a zatvorenici će biti primorani da nauče nove trikove kako bi preživeli ili pobegli. Sprat na kojem se nalaze zatvorenici menja se nakon nekog vremena.

Gledaoci su na Facebooku komentarisali drugi deo filma.

„Ovo je epski. 8.5/10. Obožavalac sam i prvog filma. Samo bih preporučio da se gleda sa originalnim španskim zvukom i titlovima. Ne podnosim sinhronizaciju“, napisao je jedan gledalac.

„Uživao sam u ovome. Film je ispunio moja očekivanja. Zbrkan je i odvratan, ali to je u okviru tog žanra“, piše u drugom komentaru.

„Prvi film je bio bolji“, smatra još jedan gledalac. Međutim, neki nisu nimalo impresionirani filmom.

„Sviđao mi se početak, ali film je postao zbunjujuć. Razočaran sam. Činilo mi se kao da su pokušali da utrpaju previše različitih ideja“, napisao je još jedan gledalac na društvenoj mreži.

„Nastavak nije potreban, završetak prvog filma je bio savršen“, „Uživao sam u prvom filmu. Ne mogu reći da mi je drugi isto toliko dobar“, još su neki od komentara.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Popcorn