Pretraži

STIGLE PRVE KRITIKE „GUČIJEVIH“: Mišljenja podeljena, ali izvedba Lejdi Gage vredna Oskara

Popcorn
0
Screenshot: Youtube/MGM

Kriminalistička drama, koja traje skoro dva sata i 40 minuta, prati priču o porodici koja je osnovala modnu kuću "Gucci", a glavne uloge poneli su Lejdi Gaga, Džared Leto, Al Paćino, Adam Driver i Džeremi Ajrons.

Recenzije za "House of Gucci" konačno su stigle i moglo bi se reći da su gotovo jednako konfliktne kao i sama porodica. Međutim, jedna stvar oko koje se većina kritičara slaže je da je izvedba Lejdi Gage posebna i upečatljiva.



Gaga igra Patriciju Ređani, mladu sekretaricu sa velikim željama, koja radi u firmi svog oca, dobrostojećeg prevoznika.Godine 1970. pojavila se u diskoteci u Milanu i upoznala se sa šaljivim, mršavim Mauricijem Gučijem, studentom prava koji nije bio zainteresovan za porodični posao.

Prema kritikama koje je objavio list "The Guardian" pevačica i glumica imala je veličanstveni nastup.

– Svaki put kad se Gaga pojavi na filmu, ne možete da se ne nasmejete njenoj lukavosti, nestašluku i inteligenciji. Takođe, veličanstvena je scena kaa Patricija koju igra Lady Gaga u kupatilu ne nosi ništa osim donjeg veša za oružje.

Photo: Instagram/ladygaga

Photo: Instagram/ladygaga


Takođe, drugi kritičari uočili su isto, pa se mogu naći one recenzije koje navode da je film zabavan, pomalo nemiran, drži pažnju, a Gagin učinak ocenjuje se čistom desetkom.

Iako je pevačica već jednom dokazala da je dostojna filmskog platna, kada je igrala u "The Star is Born", mnogi su imali sumnje u njene glumačke sposobnosti i očekivali su najgore. Ipak, kako fanovi objašnjavaju, "ono što dobili je žestoko zabavan film sa posvećenim, Oskara vrednim Gaginim radom".

Podeljena mišljena za Džareda Leta

Sa druge strane, filmski stručnjaci smatraju da je izvedba Džareda Leta bila poprilično "tanka i klimava".

Kako piše BBC, "transformacija Džareda Leta u starijeg, ćelavog Paola Gučija izazvala je i podsmeh i iritaciju".

Screenshot: Youtube/MGM

Screenshot: Youtube/MGM

 

– Gaga će sigurno biti nominovana za Oskara za svoju vatrenu predstavu. Letov učinak je, međutim, druga stvar. Njegovo mjaukanje i upitni italijanski naglasak pripadaju skeču postavljenom u piceriji u staroj epizodi Mapet šoua. Ali, u njegovu odbranu, njegova gluma nije ništa više ekscentrična od njegove frizure i šminke.

Ipak, pojedinim poznatim ličnostima i producentima dopala se glumčeva izvedba.

– Nije mi se dopao film "House of Gucci" ali uživao sam u svakom momentu gledajući Džareda. Pored neverovatne transformacije, čini se da je izuzetno autentičan – napisao je Kelvin Polovi, poljski producent.

Podsećamo, svečana premijera filma u našoj zemji održana je juče, a ovo ostvarenje od danas je na repertoaru domaćih bioskopa. 

Trejler za film možete pogledati ispod:

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Popcorn