Pretraži

„SQUID GAME“ UŠAO U ISTORIJU: Prva korejska serija koja je nominovana za američke nagrade

Popcorn
0
Screenshot: Youtube/Netflix

Ovo ostvarenje je globalno najgledanija serija u istoriji Netflix-a, koje je za nešto manje od mesec dana prikazvanja na ovoj platformi zabeležila 1,65 milijardi sati gledanja.

Screenshot: Youtube/Netflix

Screenshot: Youtube/Netflix

A, sada je zvanično postala i serija koja se našla u trci za Najbolju dramu i Najbolju seriju na stranom jeziku, dok je protagonista Li Džong-Dže nominovan za Najboljeg glumca u drami i tako postao jedini kandidat koji ne govori engleski.

Do ove godine projekti koji nisu na engleskom jeziku nikada nisu osvojili, pa čak nisu bili ni nominovani u glavnoj kategoriji za američke prestižne nagrade, poput Zlatnog Globusa ili Emi nagrade, prenose strani mediji.



Međutim, kako kažu iz Netflix-a, ova vest nije iznenadila, jer nikada do sada nije postojao fenomen kao što je "Squid game" na američkoj televiziji.

  • Znali smo da će to biti veliki regionalni hit. Naš tim u Koreji je uvek govorio da će ovo biti veliki stub za nas. Scenarista je imao vrlo jasnu viziju i znao je da će serija biti veoma dobro prihvaćena u Koreji, ali i čitavoj Aziji. Takođe, bio je siguran da je u pitanju posebno ostvarenje. Ipak, nismo mogli da zamislimo ili predvidimo da će postati popularno u ovolikim razmerama, jer se to nikada ranije nije dogodilo.
Screenshot: Youtube/Netflix

Screenshot: Youtube/Netflix

 

Tako, reditelj, ali i glavni glumci – Li Džong-dže, Park Hae-su i Džung Ho-jon gostovali su u najgledanijim emisijama u Americi, davali izjave za medije sa svih strana sveta, a prošetali su i čuvenim crvenim tepihom. 

Inače, 27. Ceremonija dodele nagrada kritičara biće održana 9. januara 2022. u Los Anđelesu.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Popcorn