Pretraži

„PULP FICTION“ BEZ TRAVOLTE I UME? Nezamislivo, ali Tarantino je imao drugi plan

Popcorn
0
Screenshot: Youtube/manetaki

Tarantinov kriminalistički film "Pulp fiction" jedan je od najpriznatijih filmova devedesetih, ali da je režiser Kventin Tarantino krenuo sa svojim prvim opcijama, to bi izgledalo sasvim drugačije.

Džon Travolta i Semjuel L. Džekson glume u filmu Vincent Vega i Džulsa Vinfilda, ali prema prvobitnoj listi glumaca otkriveno je da oni nisu bili Tarantinov prvi izbor.



Naime, u trenutku kada je stvarao ovo ostvarenje i kada je trebalo da se raspodele uloge, Tarantino se odlučio da Vinsenta igra Majkl Medsen, dok je u ulozi Džulsa video Lorensa Fišburna.

Ostali akteri u trci za Vinsenta bili su Alek Boldvin, Geri Oldman i Majkl Kiton, dok je za Džulsa namenio i Edija Marfija.

 

Zanimljivo je da se ime Brusa Vilisa nigde ne spominje za ulogu Buča – u stvari, uloga je napisana za Meta Diliona. Ostali predviđeni akteri bili su Šon Pen, Nikolas Kejdž, Ejdan Kvin i Džoni Dep, koji je takođe razmatran za pljačkaša restorana "Pumpkin".

Druge interesantne tačke napomene su da Uma Turman, koja je igrala Miju Volas, nije bila jedan od 16 glumaca koje je Tarantino zabeležio, i da je ulogu Džodija na kraju odigrala Rozana Arket, sestra Tarantinovog prvog izabranika, Patrika.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Popcorn