Pretraži

Porodica Guči preti tužbom producentima filma „Gučijevi“

Popcorn
0
Screenshot: Youtube/Taramount

Naslednici Alda Gučija (koga u filmu glumi Al Paćino) tvrdili su da se produkcija filma nije potrudila da ih konsultuje pre nego što su predsednika kompanije i članove porodice Guči opisali kao nasilnike, neuke i neosetljive na svet oko sebe.

  • Ovo je izuzetno bolno sa ljudske tačke gledišta i uvreda za nasleđe na kojem je danas izgrađen brend“ – navodi se u saopštenju, koje je objavila italijanska televizijska služba ANSA.

Porodica posebno nije zadovoljna kako je predstavljen lik Patricije Ređani, jer je, kako kažu, predstavljena kao žrtva, što im je očigledno i najviše zasmetalo. U drami o ubistvu Lejdi Gaga glumi Patriciju Ređani, koja je provela 16 godina u zatvoru zbog planiranja ubistva bivšeg supruga i nekadašnjeg šefa modne kompanije, Mauricija Gučija.

Naslednici su se posebno uvredili zbog prikazivanja Patricije kao žrtve, uprkos činjenici da je osuđena da je bila podstrekač ubistva Mauricija Gučija. Nacionalni mediji su je prozvali „crnom udovicom“.

Predstavljanje Ređani kao žrtve koja je pokušavala da preživi u muškoj i mačo korporativnoj kulturi još je neprijatnije, navodi se u saopštenju.

Ne samo u filmu, ovaj saosećajni prikaz Patricije proteže se i na izjave članova glumačke ekipe, naveli su Gučijevi naslednici u svojoj izjavi, koju su italijanski mediji naveliko citirali otkako je objavljena.

U nedavnom intervjuu za britanski „Vog“, Gaga je rekla da ne želi da veliča nekoga ko bi počinio ubistvo, kroz svoj prikaz Ređani, ali da želi da oda poštovanje ženama koje su kroz istoriju postale eksperti za preživljavanje.

Porodica je odbacila tvrdnju iz filma Ridlija Skota da kompanija nije uključivala žene.

Konstatujući ove netačnosti, nastavlja se u saopštenju, porodica Guči zadržava pravo da preduzme svaku inicijativu da zaštiti svoje ime i imidž.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Popcorn