Pretraži

OVO LETO ĆE DA GORI: ,,LUPIN“ se vraća na Netflix

Popcorn
0
Screenshot: Youtube/ netflix

Netflix je u januaru objavio samo prvih pet epizoda serije, nadahnute romanima Morisa Leblanca s početka 20. veka, pošto je pandemija prekinula snimanje.

Omar Saj glumi Asrna Diopa, obožavatelja tih romana koji koristi Lupenov lik kako bi se osvetio za smrt oca.

Kombinacija harizmatičnog glumca, pariskih kulisa i rasnih odnosa u pozadini učinila ga je prvim pravim hitom snimljenim u Francuskoj za Netflix, koji mnogo ulaže u toj zemlji.

Uprkos pobedničkim sastojcima, i sam Saj je delovao prilično zbunjeno kad su ga pitali zašto je toliko popularan.„Zaista ne znam!“, rekao je uz osmeh novinarima na okruglom stolu Netfliksa.

„Kada se ovako nešto dogodi, treba to prigrliti i ne pokušavati razumeti. To je jednostavno predivno, jako sam srećan i uzbuđen“, rekao je.

Pariz će zadržati vodeću ulogu u novoj sezoni s muzejom Orsej, katakombama i pozorištem Šatele kao raskošnim kulisama.

Sinhroniziran na 15 jezika, titlovan na još 30, „Lupen“ je u januaru bio na vrhu Netfliksove lestvice najgledanijih serija u desetak zemalja i postao prva francuska serija kojoj je to pošlo za rukom u Sjedinjenim Državama.

Kompanija je saopštila da je 76 miliona domaćinstava pogledalo prvi deo serije u 28 dana od objave na Netfliksu, čime je „Lupen“ premašio svog glavnog evropskog rivala – špansku kriminalističku dramu „Kuća od papira“ (La Casa de Papel).

Bio je to preko potreban podsticaj za Netflix nakon što je njegov prodor na francusko tržište, sa serijom „Marseille“ 2016. godine, sasečen kritikama.

Američki streaming servis imao je trnovit početak odnosa s Francuskom jer je ponekad smatran pretnjom voljenim bioskopima.

Nakon što je prošle godine otvorio otmeno središte u Parizu, Netflix se udružio s kreativnim industrijama i školama te najavio veliko povećanje proizvodnje na 27 filmova, serija i dokumentaraca u 2021. godini.

„Lupen“ je dao podsticaj i francuskim knjižarama. Nova izdanja klasika Morisa Leblanka prodata su u više od 100.000 primeraka od januara, objavio je izdavač Hachette.

 

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Popcorn