Pretraži

Najskuplji, ali ne i OMILJEN: Za ovaj film izdvojeno je NAJVIŠE novca u istoriji kinematografije, a proglašen je totalnom KATASTROFOM

Popcorn
0
Foto: Youtube printscreen/TrailersPlaygroundHD

Impozantne i komplikovane scenografije, autentični kostimi, spektakularni specijalni efekti i vrtoglave plate za sve zvezde koje učestvuju u snimanju – sve je to sastavni deo holivudskih osvtarenja za koje je potrebno izdvojiti basnoslovne sume novca. Međutim, sve to nije grarancija da će krajnji rezultat naići na pozitivne kritike i oduševljenje publike.

U filmskom svetu nije redak slučaj da neko ostvarenje, uprkos velikim sumama novca, prvoklasnim glumcima i najmoćnijim filmskim produkcijama, dožive debakl.

Upravo takav slučaj bio je i sa najskupljim filmom ikada snimljenim, u čiju produkciju je, prema podacima Forbsa, uloženo više od 410 miliona dolara i koji je već imao svoju milionsku publiku budući da su mu prethodila tri dela. Međutim, sve to nije bilo dovoljno da dođe do pozitivnih kritika i reakcija gledalaca, već se dogodilo potpuno suprotno – film je proglašen potpunom katastrofom i nazvan je najgorim nastavkom franšize!

Reč je o četvrtom delu kultnog ostvarenja „Pirati sa Kariba“ – „Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides“.

Šta je pošlo po zlu?

Čak je i sinopsis zvučao obećavajuće. Kapetan Džek Sperou (Džoni Dep) će upoznati ženu iz svoje prošlosti (Penelope Kruz), ali neće biti siguran da li je u pitanju ljubav ili ona pokušava da ga prevari kako bi dobila Fontanu mladosti.

Iako je film bio hit u bioskopima i zaradio milijardu dolara, većina gledalaca nije imala lepe reči o njemu. Nešto je nedostajalo.

Foto: Youtube printscreen/TrailersPlaygroundHD

Loše kritike

Film je dobio neverovatnih 33% na Rotten Tomatoesu i 54% od fanova, a četvrti deo franšize proglašen je potpunom katastrofom.

„Iz početne scene je jasno da je magija koja je bila prisutna u originalu potpuno nestala“, napisao je jedan gledalac, dok je drugi dodao da je ovo „najgori od svih nastavaka“.

„Sperou je toliko voljen lik da je ideja da mu se da više vremena pred ekranom izgledala kao dobra stvar, ali to nije bio slučaj“, napisao je treći, dok je jedan od gledalaca dodao da je film „jedna duga šetnja kroz džunglu“.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Popcorn