Pretraži

JEZIVO: Smrtna kazna zbog serije ,,Squid game“

Popcorn
0
Screenshot: Youtube/Netflix

Prema izveštajima, radi se o učeniku koji je kupio seriju, te je doneo u zemlju u kojoj je mnogo toga zabranjeno. Squid Game je pogledalo još petoro đaka iz Severne Koreje, te su zbog toga dobili nešto blažu kaznu od krijumčara – po pet godina teškog prinudnog rada. Administratori i direktor škole koju je učenik pohađao dobili su otkaze i izbačeni su iz Radničke partije, a mogli bi da završe u rudnicima u udaljenom delu zemlje.Problem je počeo kada je osuđeni mladić seriju pogledao s najboljim prijateljim iz odeljenja, koji je o sadržaju govorio drugim učenicima, pa su i oni poželeli da pogledaju južnokorejsku seriju. U Severnoj Koreji se pre toga pisalo o seriji, te se tvrdilo da prikazuje negativne aspekte slobode u Južnoj Koreji. Ipak, gledanje serije je zabranjeno, kao uostalom i svih ostalih južnokorejskih programa.

Jasno je da je sloboda pretnja svakom režimu, pa je Severna Koreja 2020. godine donela novi zakon koji omogućava smrtnu kaznu za gledanje, posedovanje i distribuciju sadržaja iz kapitalističkih zemalja kao što su Južna Koreja i Sjedinjene Američke Države. Zanimljiva je glasina po kojoj je jedan učenik uspeo da izbegne kaznu, budući da su bogati roditelji podmitili vlasti, i to s tri hiljade američkih dolara.

Još jedan građanin je pre nekoliko meseci osuđen na smrt iz istog razloga, budući da je prodavao južnokorejsku muziku i TV emisije.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Popcorn