Pretraži

IZNANADIĆETE SE: Zvezde koje su zamalo igrale istorijske filmske uloge

Popcorn
0
Photo: Instagram/ titanicmovie/ bradpittofficial

Slavna serija "Seks i grad" s razlogom nosi kultni status, a Sara Džesika Parker status modne ikone. No, vrlo malo je nedostajalo da uloga Keri Bredšo pripadne jednoj drugoj glumici.  Teško je zamisliti bilo koju drugu glumicu osim Sare Džesike Parker u ulozi Keri Bredšo, ali upravo se to umalo nije dogodilo 1998. godine. Naime, pre samog početka snimanja serije "Seks i grad" tvorac Deren Star još uvek nije izabrao glavnu ulogu. U jednom intervjuu otkrio je kako je tada imao rezervu u slučaju da Sara odbije njegovu ponudu. Upravo je ta rezerva bila glumica Lisa Edelstin. Ona je bila čak i potpisala ugovor za ulogu u seriji, ali je sve zavisilo od toga hoće li Parkerova pristati ili ne. Na kraju je ona ipak postala Bredšo, a Edelstin je priznala da nije gledala seriju jer joj je gubitak te uloge preteško pao.

Ulogu Dominika Toreta, koju je igrao Dizel, prvobitno je bila ponuđena drugom glumcu. Vin Dizel jedan je od najpopularnijih svetskih glumaca, a uloga Dominika Toreta u serijalu filmova "Paklene ulice" ga je proslavila. Ono što je interesantno jeste da ovaj snagator nije bio prvi izbor. Uloga Dominka Toreta bila je prvobitno ponuđena Dizelovom kolegi, Timotiju Olifantu, otkrio je producent ovog ostvarenja Nil Moric.
– Radio sam s Polom Vokerom na drugom filmu i dao njemu i reditelju Robu Koenu scenario za "Paklene ulice". Obojici se svideo i zajedno smo počeli da tražimo glumca koji bi glumio Doma. Studio je nedugo zatim predložio Timotija Olifanta koji je odbio ulogu. Danas mogu da kažem je to najbolja stvar koja nam se dogodila, iako je on dobar glumac. Bilo bi zanimljivo videti kako bi film ispao s njim u glavnoj ulozi – rekao je Moric za tamošnje medije. 



Obožavaoci filma "Titanik" koji je 1997. godine oborio sve rekorde gledanosti u bioskopima i postao jedan od najgledanijih filmova svih vremena, verovatno ne mogu ni da zamisle kako bi ovo filmsko ostvarenje izgledalo bez Leonarda Dikaprija i Kejt Vinslet u glavnim ulogama. Kada je 1996. godine organizovao kasting za "Titanik", čelnici filmskog studija "20th Century Fox" u ulozi Džeka želeli su da vide Metjua Mekonahija, a glavni izbor režisera filma Džejmsa Kamerona za ulogu Rouz bila je Gvinet Paltrou. Fanovima kultnog filma bi ova potencijalna podela uloga verovatno bila nezamisliva, a mnogi smatraju kako film nikada ne bi dostigao ogroman uspeh da Džeka nije glumio Dikaprio, a Rouz Vinsletova. Kada je Kameron prvi put upoznao Leonarda nije bio uveren da je idealan za legendarnu ulogu.
– Leonardo je bio samo jedan na listi imena. Nisam ga poznavao, nikada ga nisam upoznao. Mislim da sam ga do tada video samo u Gilbertu Grapeu tako da nisam znao što da očekujem od njega – rekao je slavni režiser.
Kejt Vislet je znala da je stvorena za ulogu Rouz čim je pročitala scenario.
– Plakala sam kao kiša kada sam pročitala . To mi se nikada nije dogodilo i pomislila sam da jednostavno moram da glumim u ovom filmu. Bezbroj puta sam zvala Džejmsa i molila ga da mi pokloni ovu priliku – rekla je Kejt u jednom od svojih ranijih intervjua.

Glumački par Bred Pit i Anđelina Džoli zaljubili su se 2005. na snimanju filma 'Gospodin i gospođa Smit'. Film je pun seksi scena, a žensku ulogu zamalo je dobila pevačica Gven Stefani.
"Očigledno je bila sudbina da mi partnerka na kraju bude Anđelina", izjavio je ranije Bred Pit. Gven je izjavila da često ide na glumačke audicije, ali iako je ostala bez uloge, ne tuguje jer joj je važnija muzička karijera.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Popcorn