Pretraži

IZBACILI KULTNE SCENE: Film „Fight club“ dobio bizaran kraj za kinesko tržište (FOTO)

Popcorn
0
Screenshot: Youtube/Film Feed

Naime, poznati film iz 1999. godine od ove nedelje dostupan je na kineskim strimig servisima, međutim, fanovi su ogorčeni jer su u završnici izbrisane ključne scene, kako bi se udovoljilo azijskom tržištu i restriktivnim pravilima cenzure.

Neverovatno kontroverzna i anarhistička priča sa kritikama kapitalizma postala je kultni klasik, a prati priču o depresivnom čoveku (Edvard Norton) koji pati od nesanice i upoznaje čudnog prodavca sapuna po imenu Tajler Durden (Bred Pit) i ubrzo se nađe da živi u kući nakon što je njegov savršen stan uništen.


Njih dvojica formiraju podzemni klub sa strogim pravilima i bore se protiv muškaraca koji su siti njihovih svakodnevnog života.

Veliki preokret u Klubu boraca je u tome što je narator Edvard Norton izmislio lik Tajlera Durdena, koga igra Bred Pit, i ispostavilo se da je on sve vreme bio on. U originalu, Narator (Norton), ubija njegov zamišljeni alter ego Tajlera, a zatim gleda kako eksplodira više zgrada, što sugeriše da je plan njegovog lika da sruši modernu civilizaciju.

Međutim, u kineskoj verziji hit filma, Narator ubija Tajlera, a scena eksplozije je zamenjena crnim ekranom sa natpisom: „Policija je brzo shvatila ceo plan i uhapsila sve kriminalce, uspešno sprečivši eksploziju bombe ”.

 

Takođe kaže da je Narator poslat u „psihijatrijsku bolnicu“ na lečenje, iz koje je izašao tek 2012. godine.

Ova promena izazvala je negodovanje među fanovima,a jedan od njih besno je napisao na društvenim mrežama:

– Prvo pravilo Borilačkog kluba u Kini? Ne pominji originalni kraj. Drugo pravilo Borilačkog kluba u Kini? Promenite to tako da policija pobedi.



Ostaje nejasno da li su kineski cenzori tražili da se kraj filma promeni ili su producenti "Borilačkog kluba" to učinili samo da bi film učinili prijatnijim za to tržište.

Inače, Kina je prošle godine nadmašila globalnu zaradu na blagajnama, a holivudski studiji često moraju da objavljuju izmenjene delove svojih filmova kako bi prošli vladino odobrenje i dosegli ogromnu publiku u tom regionu.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Popcorn