Pretraži

Prestigao „Frozen“ i ispisao istoriju: „Inside Out 2“ postao prvi animirani film koji je zaradio MILIJARDU dolara

Popcorn
0
Foto: Youtube printscreen/Pixar

„Inside Out 2“ je prešao granicu od $1 milijarde na međunarodnom Box office-u, što ga čini jednim od samo 12 filmova — i jedinom animiranom filmom — koji je dostigao ovu cifru.

Iako je 55 filmova zaradilo $1 milijardu globalno, samo dvanaest njih je uspelo da dostigne ovaj benchmark isključivo iz inostranih tržišta — a 11 od tih filmova su igrani.

Dok je Disneyjev film iz 2019. godine „The Lion King“ zaradio neverovatnih $1.1 milijardu međunarodno, studio je remake kategorizovao kao igrani film, a ne kao kompjuterski generisani, tako da je „Inside Out 2“ tehnički prvi animirani film koji je ušao u ovu prestižnu grupu.

Foto: Youtube printscreen/Pixar

Ovo dostignuće znači da je „Inside Out 2“ osvojio publiku u čitavom svetu, ali najvažnija strana tržišta su Meksiko ($102.2 miliona), Brazil ($80 miliona), Velika Britanija ($72.7 miliona), Francuska ($62.6 miliona) i Koreja ($60.8 miliona).

Pixarov nastavak već je film s najvećom zaradom godine sa $1.649 milijardi globalno, uključujući $1.002 milijardi iz inostranstva i $646.3 miliona domaće zarade.

Pre nekoliko nedelja, „Inside Out 2“ je prestigao „Frozen II“ kao animirani film sa najvećom zaradom u istoriji, piše Variety.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Popcorn