Pretraži

Novi nastavak „Igara gladi“ stiže pred publiku: Fanovi već razvijaju teorije o petom delu popularne franšize koja je zaludela svet

Popcorn
0
Foto: Youtube: Printscreen/ Rotten Tomatoes Trailers

Od kada je izašao četvrti deo poznate franšize, publika je sa nestrpljenjem pričala o izlasku novog dela, a sada je poznat i datum kada će ugledati svetlost dana.

Suzan Kolins je najavila da će nova knjiga iz serije „Igre gladi“, pod nazivom „Zora na Žetvi“, biti objavljena sledeće godine, a ubrzo nakon toga fanove će dočekati i film.

Prema izveštaju „Assoсiated Press-a“, peta knjiga u Kolinsovoj bestseler seriji, koja je adaptirana u uspešnu filmsku franšizu, takođe je prednastavak originalnoj trilogiji i dešava se 40 godina nakon događaja iz najnovijeg dela, „Balada o pticama pevačicama i zmijama“, čija je filmska adaptacija objavljena prošle godine.

Foto: Youtube: Printscreen/Lionsgate Movies

„Zora na Žetvi“ biće objavljena 18. marta 2025. godine, a fanovi već sada ne prestaju da pričaju o novom nastavku, a kako je došlo do inspiracije za knjigu otkrila je i sama autorka.

„U ‘Zori na Žetvu’, inspirisala me je ideja Davida Huma o implicitnom pokoravanju i njegovim rečima, ‘lakovernost sa kojom mnogi bivaju vladani od strane nekolicine'“, rekla je Kolins za „Assoсiated Press“  .

„Priča je takođe omogućila dublje istraživanje upotrebe propagande i moći onih koji kontrolišu narativ. Pitanje ‘Stvarno ili ne?’ čini se da postaje sve hitnije svakog dana.“

Foto: Youtube: Printscreen/Rotten Tomatoes Trailers

„Balada o pticama pevačicama i zmijama“, koja je premijerno prikazana u novembru i u kojoj su igrali Rejčel Zegler i Tom Blajt, zaradila je impresivnih 337,4 miliona dolara na svetskoj blagajni.

Originalna trilogija adaptirana je u četiri filma sa Dženifer Lorens u glavnoj ulozi, koji su bili veoma uspešni i katapultirali su je u svetsku slavu. Ukupno, filmska serija „Igre gladi“ je 20. najprofitabilnija franšiza svih vremena, sa zarađenih 3,3 milijarde dolara za „Lionsgate“.

Osim knjige fanovi mogu očekivati i film čija je premijera najavljena za novembar 2026. godine. Fanovi ovog serijalu već razvijaju teorije o nastavku franšize, a najčešća pretpostavka je da će novi nastavak pratiti period kada se Hemič, trener glavne junakinje prav tri dela knjige, takmičio na Igrama gladi. Na to upućuje i sama činjenica da će se radnja odigrati 24 godine pre početka originalne triologije.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Popcorn