Pretraži

DIZNI RAZBESNEO FANOVE: Mini Maus dobila novi izgled, više ne nosi haljinu

Popcorn
0
Screenshot: Youtube/Disney Latinoamérica

Prepoznatljivi izgled Mini Maus, partnerke Mikija Mausa, otišao je u istoriju.

Naime, Dizni je odlučio da ispoštuje trendove u svetu i bude politčki korektan, pa nakon što je gotovo jedan vek Mini nosila čuvenu crvenu haljinicu na tufne, najomiljeniji animirani lik na svetu dobila je novu garderobu.

Tako, devojka Diznijeve maskote Mikija Mausa sada skida suknju i oblači plavo odelo, odnosno pantalone i blejzer sa crnim tufnama. Mini će i dalje imati veliku mašnu u kosi, ali će i ona poprimiti novi izgled.

Kako je najavljeno, Mini će nositi ovo odelo sa pantalonama na 30. godišnjicu tematskog parka Diznilend u Parizu koji se takođe poklapa sa Međunarodnim danom žena.

O ovoj promeni Dizni je svoje obožavaoce obavestio na svom Tviter progfilu, a objava je za samo nekoliko dana prikupila više od 3.200 retvitova i isto toliko odgovora.



Večina je oštro reagovala i žestoko se protivila promeni Mininog izgleda. Nekoliko njih je brzo istaklo da je Minie zapravo nosila dvodelno odelo u prošlosti. A, bilo je i pojedinaca koji su srećni što je došlo do ovakve promene.

Inače, u poslednje dve godine Diznije uneo nekoliko izmena u svoje crtane klasike, uključujući tu "Petra Pana" i "Knjigu o džungli", kako ne bi podsticali rasizam.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Popcorn