Pretraži

„Neverovatna priča koja će vam slomiti srce“: Gledaoci tvrde da je ovo najbolja animirana serija za odrasle u poslednjih 10 godina

Popcorn
0
Foto; Youtube printscreen/Netflix

Na društvenim mrežama često se vode rasprave o najboljim serijama i filmovima, a nedavno su gledaoci pokrenuli diskusiju na temu „najbolje serije u poslednjih 10 godina“ i „najbolje Netflixove serije ikada“.

Učesnici diskusije složili su se da je „pobedu“ u ovoj trci definitivno odnela Netflixova animirana TV serija za odrasle „BoJack Horseman“.

„Bez obzira na to što je ovo komedija, nakon ove serije će vam trebati terapija. Međutim, isplati se. Ovo je remek-delo“, pišu gledaoci, prenosi Unilad.

O čemu je reč?

BoJack Horseman je satirična parodija savremenog načina života zvezda u Holivudu. Prikazuje celokupnu američku kulturu medija i šoubiznisa u društvu u kojem zajedno žive ljudi i razne antropomorfne životinje, dok se radnja serije vrti oko protagonista BoJacka Horsemana, ostarele zvezde humorističke serije „Horsin’ Around“ iz 90-ih godina prošlog veka, koji prolazi kroz krizu srednjih godina.

U pokušaju da povrati nekadašnju popularnost i ljubav javnosti, BoJack pokušava da napiše autobiografsku knjigu, ali ne može da se izbori sa svojom lenjošću, pa nakon što uveri agenta i izdavača, angažuje spisateljicu iz senke Dijanu Ngujen da napiše „autobiografiju“. Ona provodi puno vremena s njim, učeći o njegovoj prošlosti i radu.

Radnja je isprepletena sa BoJackovim sećanjima i njegovim trenutnim životom, u kom takođe mora da balansira između želja i prioriteta svoje agentkinje i bivše devojke Princes Kerolajn, ludih i nesmotrenih ideja cimera Toda Čaveza, kao i prijatelja i filmskog kolege Mr. Pinatbatera.

„Svaka epizoda je puna emocija“

Serija ima ocenu 8.8 na IMDb-u, što je čini jednom od najbolje ocenjenih na ovoj stranici, dok na portalu Rotten Tomatoes ima visokih 93%.

„Prvo sam mislio da je ovo još jedan loš crtać za odrasle, ali nije. Drugačije je. Pazite da vam ova serija ne slomi srce. Svaka epizoda je puna emocija, tera vas da razmišljate o životu. Tokom nekih epizoda ćete plakati“, dodaju gledaoci.

„BoJack je možda najvažnija i najbolja animirana serija posle Simpsonovih“, pisalo je u recenziji Time magazina iz 2019. godine.

„BoJack Horseman je neverovatna priča“

Seriju je kreirao Rafael Bob Vaksberg, a ima 6 sezona, od kojih svaka ima 12 epizoda, osim poslednje, koja ima 16. I pored toga, kritičari Indiewirea su je prošle godine stavili na vrh liste najboljih serija svih vremena.

„BoJack Horseman je postigao više u pet sezona nego većina TV serija, animiranih ili drugih, u dvostruko dužem periodu, i to uz najekonomičnije pripovedanje ikad viđeno na ekranu. Od dijaloga od pet sekundi koji spajaju slomljeno srce i urnebes, preko skrivenih šala koje ispunjavaju svaki kvadratni centimetar kadra, do inventivne, privlačne animacije koja gradi svetove bez imalo ekspozicije, BoJack Horseman je neverovatna priča“, napisali su u objašnjenju svog izbora.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Popcorn