Pretraži

BLIŽE NAM SE PRAZNICI: Evo koji filmovi će vas vratiti u detinjstvo

Popcorn
0
Screenshot: Youtube/ top moments

Iako je ova godina bila sve samo ne bajkovita i bezbrižna, u nastavku vam donosimo filmove koji su sinonim za detinjstvo i tokom kojih ćete, barem tokom tih par sati, zaboraviti na sve loše situacije koje nam je priredila ova 2020. godina.

Verovatno omiljeni film na svačijoj listi Božićnih i prazničnih filmova jeste ,,Sam u kući". Mali Kevin kojeg zaboravlja porodica iz godine u godinu i njegove spletke koje postavlja lopovima zasmejavaju gledaoce kraj malih ekrana čak i trideset godina nakon emitovanja prvog dela ovog neverovatnog filmskog dela. 

 

Serijal fantazije zbog kojeg je, potpisujemo, svako dete poželelo da postane čarobnjak, jeste ,,Hari Poter". Mnogo dece je upravo zbog ovog filma u detinjstvu više priželjkivalo pozivnicu za Hogvorts, nego pismo od Deda Mraza, a nema lepšeg perioda u godini za gledanje maratona ovih čarobnjaka i njihovih čarolija nego za vreme praznika. 

 

Još jedna naučna fantastika koja mora da se nađe na ovoj listi je definitivno trilogija ,,Gospodar prstenova". Mali hobiti koji se bore protiv zla prikovaće vas za ekrane i vratiti vas u detinjstvo dok trepnete. 

 

Jedan od najpopularnijih filmova svih vremena ,,Titanik" tokom godine na TV ekranima možemo videti i po nekoliko puta, ali mnogi su saglasni u tome da ovaj film gledaoci najviše osećaju upravo za vreme praznika. Romantičnu priču o bogatoj devojci i siromašnom momku nema ko nije odgledao do sada, ali svi mu se sa zadovoljstvom vraćaju. Film je nominovan za čak 14 nagrada Oskara, od čega je osvojio 11. Postao je najgledaniji film svih vremena, sveukupno zaradivši 1,8 milijardi dolara i prvo mesto je držao punih 12 godina, pre nego što ga je s trona svrgnuo film ,,Avatar", takođe u režiji Džejmsa Kamerona.


 

 

Poslednji, ali ne i najmanje bitan na ovoj listi je ,,Sumrak saga". Romantična fantazija između Bele i Edvarda je osvojila srca publike odmah nakon što je priča ekranizovana, a fanovi su bili oduševljeni nakon saznanja da je par na platnu postao i emotivan par u stvarnom životu. Serijal dolazi u 5 delova, a nedavno je Stefani Majer najavila i da radi na sledećem nastavku ove priče, međutim, još uvek se zvanično ne zna kada će kada će ova ljubavna priča dobiti i svoj šesti nastavak. 

 

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Popcorn