Pretraži

,,ŽENE TREBA DA SPOJE SNAGE I ZAJEDNO IDU KROZ ŽIVOT“: Emina Jahović poslala snažnu poruku prvom duetskom pesmom sa Editom „Dobro sam“ (VIDEO)

Muzika
0
Photo: IDJTV

Numera "Dobro sam", koja odiše stilom iz 80-ih godina, prva je koju je Emina Jahović napisala i zbog toga je rešila da baš sa njom započne promociju svog albuma, koji publika sa nestrpljenjem čeka da čuje.

– Tu sam odmah videla Editu, jer je ona trenutno u tom fazonu i skroz joj odgovara s obzirom na njenu boju glasa. Ovo je vedra i ljubavna pesma, ima i sete, ali je vedra to najvažnije – rekla je pevačica za IDJTV.

Emina je jedna od retkih muzičara sa naših prostora koja obožava da snima ženske duete, a njena prva duetska pesma sa albuma nosi posebnu poruku posvećenu pripadnicama lepšeg pola.

– Kao i moja kozmetika koja želi da ojača ženu, isto sam to ceo život videla i u muzici. To nisu moji prvi ženski dueti. Ja verujem da energije koje mogu da se spoje u jednoj pesmi uvek su jače nego kada neko nešto samostalno peva. Naravno ne znači da stalno treba da budu dueti. Žene treba da se drže zajedno i ne treba da zavide jedna drugoj, nego da spoje svoje snage i da tako idu kroz život. To je meni velika poruka u ovoj pesmi i ostalim pesmama, koje su takođe dueti – objasnila je vlasnica kozmetičke linije Yaemina Beauty.

Budući da je Emina tokom svoje uspešne karijere radila duete i sa muškarcima, ona je otkrila za IDJTV da li joj inspirativnije kada žene ili muškarci stvaraju muziku.

– Ja zamišljam svaku pesmu kao pozornicu i kada radim pesmu, tekst i muziku onda zamišljam predstavu. Da li će tu ulogu uzeti žena ili muškarac zavisi od scenarija koji je u mojoj glavi. Svaka pesma ima svoju priču i emociju. Nekad treba muškarac, nekad žena, a nekad treba otpevati sam. Uvek treba dozirati te stvari, ali ja stvarno volim duete – priznala je ona.



Emina je na novom albumu ukrstila glasove sa starijim i iskusnijim koleginicama, ali i sa mlađim, i tako spojila različite energije.

– Želela sam da nešto bude drugačije. Ja stvarno ne razmišljam kao pevač, već kao producent. Sada stvarno postoji neki novi talas u muzici koji se ne ističe samim aranžmanima i žanrom, nego i načinom na koji mlade devojke pevaju i koriste jezik. Recimo Angelina, Edita i Teodora su mi bile jako inspirativne zato što su nove i zato što je to neka energija, koja stvarno fali ljudima. Kada se to sve spoji, stvarno moćno zvuči – kazala je Emina.

Jahovićeva je i ovog puta svoj veliki projekat poverila ekipi IDJVideos-a i za njih je imala samo reči hvale.

– Prvo, ja mislim da su Andrej i Đole totalni genijalci i meni je drago što ja radim sa njima. Oni su toliko u svemu perfekcionisti. Drugo, oni su dvojica interprenora koji jednostavno znaju šta u životu rade, a isto tako smo dobri prijatelji. Imali smo talične momente, pogotovo u albumu "Dalje" sa "pesmama "Limunada" i "Dva aviona" i ostalim hitovima. Tako da nam je dobra energija, kao što je meni i Darku Dimitrovu. Mislim da će i ovaj projekat biti veliko osveženje na muzičkoj sceni – istakla je ona.

S obzirom na prethodno odlično iskustvo sa produkcijskom kućom IDJVideos, Emini nije bilo teško da okupi tim koji vizuelno doživljava muziku na isti način kao ona.

– To sa IDJVideos-om i mojom ekipom i što se tiče i vizuelnog i audio identiteta stvarno nije teško – zaključila je ona za IDJTV.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Muzika