Pretraži

PONEO SAM BOMBU… Skandalozna pesma koja poziva na nasilje nad ženama povučena sa „Beovizije“, evo kako glasi nova verzija (VIDEO)

Muzika
0
Screenshot: YouTube/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

Pred ovogodišnju "Beoviziju", koja će se održati krajem februara, izbio je veliki skandal pošto je jedna od takmičarskih pesama optužena da poziva na nasilje nad ženama.

——————– Sponsored ——————–


Naime, pesma "Svadba velika" koju izvode Bora Dugić i Balkubano, govori o muškarcu koji je poneo bombu za slučaj da ga devojka koju prosi odbije, a delovi teksta glase: "poneo sam bombu, poneo sam draga, jer te ludo volim", zatim "ako kažeš ne, razneću ja sve", "čik mi reci ne, eksplodiraće".

"Poneo sam bombu, da pokažem svima, ne sme niko drugi, ne sme da te ima", takođe je jedan od delova pesme.

Ovim povodom se oglasio Autonomni ženski centar koji je zahtevao hitno povlačenje pesme sa takmičenja, kao i sa svih platformi Radio televizije Srbije.

Nedugo pošto je ovo objavljeno RTS je izdao saopštenje u kojem je naveo da pesma neće biti povučena sa "Beovizije" već će autori promeniti tekst.

Autori teksta, prizivajući šaljivi ton kompozicije, ipak nisu pronašli adekvatan autorski izraz i zbog toga se izvinjavaju, naglašavajući da im to nije bila namera, navodi se u saopštenju. RTS, kako se navodi, želi da jasno stavi do znanja da čvrsto stoji na strani borbe protiv nasilja nad ženama.

Stara verzija pesme je potom obrisana sa zvaničnog YouTube kanala, a objavljena je nova.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Muzika