Pretraži

ISTORIJA MUZIKE: Najveći hit čuvenog Frenka Sinatre napisao je muzičar sa ovih prostora! (VIDEO)

Muzika
0
Screenshot: Youtube/Frank Sinatra

Frenk Sinatra bio je veoma kontroverzna ličnost koja je nizala muzičke uspehe i privlačila milione devojaka. Bavio se paralelno glumačkim i pevačkim poslom, a planetarni uspeh postigao je numerom "Strangers in the Night".

——————– Sponsored ——————–


Čuvenog Sinatru nadmašio je njegov savremenik Ivo Robić. On je bio pionir zabavne muzike i tekstopisac koji je stekao svetsku slavu tokom 50-ih godina prošlog veka pošto je ploču "Morgen" prodao u više od milion primeraka.

Na našim prostorima je prvi napravio veliku međunarodnu karijeru. Svojim raskošnim talentom i glasom osvojio je inostranu scenu. Prestigao je mnoge svetske zvezde: Nata Kinga Kolea, Paula Anku i Elvisa Prislija.

Za singl "Morgen" Robić je dobio Zlatnu ploču, Ploydora, i Bronzanog lava, Radio Luxembourga

Nakon mnogih priznanja sarađivao je sa čuvenim Nemcem Bertom Kaempfertom. On je imao jedan od vodećih orkestara u Nemačkoj. Njih dvojica su udružili snage i zajedno snimili 14 singl – ploča za kuću Ploydor.

Bert je bio oduševljen radom Iva Robića, a posebno njegovom melodijom za singl "Ova splitska noć". Ta melodija nije se dopala žiriju na Splitskom festivalu, gde je Hrvat trebalo da nastupi. Robić je bio razočaran, pa je svoje autorsko delo prespustio Kaempfertu. Nemac je od tog materijala napravio hit "Strangers in the Night".


Frenk Sintra se kasnije proslavio tom pesmom i zaradio milione, dok Hrvat nije dobio ni dinara.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Muzika