Pretraži

„Dani puni straha, bola i suza…“: Poznata manekenka potresnom objavom otkrila da boluje od raka, pa uputila snažnu poruku svima

News
0
Foto:Printscreen/Instagram:biancabalti

Model Bjanka Balti, koja je 2017. godine proglašena za „Sports Illustrated Swimsuit Rookie of the Year“, objavila je 15. septembra da joj je dijagnostikovan kancer jajnika u trećem stadijumu.

U postu na Instagramu, manekenka je podelila potresne vesti o svojoj bolesti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bianca Balti (@biancabalti)

„Prošle nedelje sam otišla u hitnu pomoć kako bih saznala da je bol u donjem delu stomaka rak jajnika stadijuma 3“, napisala je Balti.

„Bila je to nedelja puna straha, bola i suza, ali pretežno ljubavi, nade, smeha i snage.“

Model koji je postao prepoznatljiv zahvaljujući „Sports Illustrated Swimsuit“ ima optimističan pogled na borbu sa rakom, ističući da joj prijatelji i porodica pružaju motivaciju da se upusti u ovu borbu sa svim što ima.

„Imaću dug put pred sobom, ali znam da ću pobediti“, rekla je.

„Za sebe, svoje voljene (moje ćerke su na prvom mestu), i sve vas kojima je potrebna snaga, možete pozajmiti malo moje, jer je imam u izobilju.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bianca Balti (@biancabalti)

Balti, koja ima ćerke Matildu sa bivšim mužem i Miju, završila je svoje zdravstveno obaveštenje inspirativnom porukom za svoje pratioce.

„Život se dešava, dajte mu razlog“, podelila je.

„Do sada mi je rak pružio priliku da pronađem lepotu kroz životne prepreke.“

Kao deo svoje objave, italijanski model je uključila brojne nasmejane selfije i video snimke iz bolnice sa svojim voljenima i medicinskim osobljem.

Ovo nije prvi put da Balti javno otkriva informacije o svom zdravlju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bianca Balti (@biancabalti)

Početkom ove godine, podelila je da je prošla preventivnu dvostruku mastektomiju u decembru 2022. nakon što je saznala da je nosilac BRCA1 gena. Rezultati su značili da ima 50 procenata šanse da dobije rak dojke i 30 procenata šanse da dobije rak jajnika tokom života.

„Najteži deo ovog procesa bio je strah“, rekla je Balti za Vogue u martu. „Strah od saznanja dijagnoze, nepoznatog, uzimanja slobodnog vremena s posla, neznanja kako će moje telo izgledati.“

Balti je rekla da ju je inspirisalo kada je čula da su druge žene otišle na preglede nakon što su saznale njenu priču, što je podstaklo njen stav da i dalje bude otvorena o svom zdravstvenom putovanju.

„Svaki put kada javno govorim o tome što se dogodilo meni, ljudi mi se jave i kažu da su obavili mamografiju ili testirali svoje gene“, objasnila je.

„Tako da znam da zaista pravi razliku kada govorite o tome javno.“

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz News