Pretraži

Kontroverzni muzički menadžer najavio povlačenje nakon 23 godina karijere: Džastin Biber ga otpisao, a početak njegovog kraja bila je drama sa Tejlor Svift

News
0
Foto:Printscreen/Instagram:scooterbraun

Poznati muzički menadžer Skuter Braun najavio je povlačenje iz posla nakon 23 godine rada. Mnogi ga pamte kao menadžera Džastina Bibera, ali i kontroverznu ličnost iz senke koja je svojevremeno ušla u sukob sa nekim od najvećih zvezda današnjice.

Dana 17. juna 2024. godine, Skuter Braun je zvanično najavio svoje povlačenje iz muzičkog menadžmenta, ali izgleda da su on i njegovi mnogobrojni dugogodišnji klijenti, uključujući i Džastina Bibera, raskinuli saradnju mnogo pre toga.

Dan pre nego što je Skuter Braun objavio vest o svom povlačenju, predstavnik Džastina Bibera je potvrdio vest da njih dvojica više ne rade zajedno u izjavi datoj za People.

„Skuter Braun i SB Projekti nisu uključeni u Džastinov trenutni posao ili menadžment i neće biti uključeni u budućnosti. Džastin je uzbuđen zbog projekata na kojima trenutno radi i fokusiran je na ono što je pred njim“, navodi se u izjavi.

Prošle godine, već su postojale spekulacije da su Biber i Braun prekinuli saradnju kada je muzički menadžer doživeo masovan odlazak klijenata, koji je postao predmet brojnih mimova. Međutim, više izvora je brzo demantovalo te glasine, a Billboard je kasnije izvestio da je Biber bio pod ugovorom sa Braunovom kompanijom, SB Projekti, do 2027. godine.

U svojoj izjavi kojom najavljuje svoje povlačenje iz muzičkog menadžmenta nakon 23 godine, Braun, koji je sada jedini izvršni direktor HYBE Amerika, napisao je: „Tokom protekle dve godine, kretao sam se ka ovom cilju, ali tek prošlog leta je ovo novo poglavlje postalo stvarnost. Jedan od mojih najvećih klijenata i prijatelja mi je rekao da žele da šire svoja krila i krenu u novom pravcu. Prošli smo kroz mnogo toga zajedno tokom poslednje decenije, ali umesto da budem povređen, video sam to kao znak.“

Ovo se verovatno odnosi i na Arijanu Grande, još jednu od njegovih visoko profilisanih klijenata, koja je zvanično objavila da Braun više nije njen menadžer u avgustu 2023. godine.

„Džastin i Arijana su oboje bili mladi tinejdžeri kada sam počeo sa njima. Džastin, 13-godišnji klinac koji je svirao na ulici u Kanadi, i Arijana, mlada glumica na Nickelodeonu,“ Braun je nastavio u svojoj izjavi, „Videti ih kako postaju legende kakve su danas će zauvek biti jedna od mojih najvećih časti. Kako sada menjamo naše radne odnose, nastaviću da navijam za njih sa istom strašću kao i na početku njihovih karijera.“

„Možda sam napustio svoju ulogu menadžera i moj poslovni odnos sa mnogim klijentima će se promeniti, ali to ne znači da [SB Projekti] kao kompanija [napušta scenu]“, Braun je nastavio, najavljujući Alison Kej i Dženifer Mekdenijels kao svoje naslednice.

„Arijana Grande i HYBE, na čelu sa izvršnim direktorom Skuterom Braunom, raduju se nastavku dugogodišnjeg poslovnog partnerstva i ostvarivanju kreativnih mogućnosti u Weverse i REM Beauty“, navodi se u izjavi koju je dao predstavnik Grande, dodajući da zvezdu isključivo menadžeriše Brandon Krid/Good World Menadžment.

Čini se da i Biberov tim trenutno prolazi kroz određene promene, jer je People takođe objavio da je u maju prekinuo saradnju sa Lu Tejlor, svojom poslovnom menadžerkom od dve godine, nakon „međusobnog i bezbolnog prelaska.“

Ipak, kako poznatog menadžera godinama okružuju kontroverze tako i njegovo povlačenje nije prošlo bez lavine holivudskih tračeva koji su preplavili društvene mreže.

Već u avgustu prošle godine, kada je objavljeno da su brojne zvezde napustile ovog menadžera, internetom su počele da kolaju glasine šta se krije iza iznenadnog propadanja jednog od čoveka koji je obeležio muzičku industriju.

Demi Lovato je opisala raskid kao „prijateljski“. Izvor je za People rekao da je Ariana Grande napustila Brauna „u prijateljskim odnosima“ kako bi isprobala „nešto novo“, dok su drugi izvori tvrdili da je pevačica još uvek pod ugovorom sa SB Management.

J Balvin je napustio Braunovo upravljanje i prešao na izdavačku kuću Džej-Zija, Roc Nation, u maju 2023. Idina Menzel je prestala da radi sa Braunom u januaru 2023, iako vest o njenom odlasku nije procurila do leta. Nekoliko nedelja kasnije, predstavnici za Karli Re Džepsen, Ašera Rota i BabyJake su rekli Associated Press-u da njihovi klijenti više ne rade sa Braunom.

Iako razlog za masovni odlazak nikada nije potvrđen, mnogi smatraju da je početak kraja Skutera Brauna bila drama sa Tejlor Svift.

Braun je u poslednjih nekoliko godina dospevao na naslovne strane isključivo zbog svoje svađe sa Tejlor Svift. Sukob između Brauna i pop zvezde započeo je 2019. godine, nakon što je on kupio prvu izdavačku kuću Tejlor Svift, Big Machine Records.

Kako je izdavačka kuća posedovala prava na prvih šest albuma Sviftove, Braunova kupovina kompanije značila je da su prava prešla na njega. Tridesetčetvorogodišnja pevačica optužila je Brauna—koji je takođe bio menadžer Kanje Vestu tokom njegovog javnog sukoba sa Sviftovom—za „neprestano, manipulativno maltretiranje“ i počela da snima albume ponovo kao „Taylor’s Versions“, kako bi imala poptuno pravo i kompletnu zaradu od svojih numera.

Upravo je javnost sa nestrpljenjem iščekivala njenu reakciju nakon Skuterove objave o povlačenju i ona definitivno nije razočarala fanove.

Pop zvezda, koja je održavala koncert u sklopu svoje Eras turneje u Kardifu, izvela je iznenađujuću numeru spajajući dve pesme sa albuma „Lover“. Ova izvedba se dogodila ubrzo nakon što je Braun najavio povlačenje iz muzičkog menadžmenta nakon 23 godine.

Tejlor je spojila pesme “I Forgot That You Existed” i “This Is Why We Can’t Have Nice Things” u zaista ikoničnom trenutku, kako su ga opisali njeni obožavaoci. Takođe je, tokom izvođenje ove mashup numere podigla ruke u kosu i zlobno se nasmejala nakon stihova “zato što je praštati lepa stvar”.

Tako da je prilično jasno da nikada neće preći preko svog „Bad Blood“ sa Braunom, i da će ga proganjati godinama.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz News