Pretraži

BIZARNO: Devojčica nastradala nakon što je radila TikTok izazov

Influence
0
Photo: Pixabay.com

Kao i mnogi drugi opasni TikTok trendovi (poput Izazova za lomljenje lobanja ili Izazova plavog kita), ovaj novi izazov primorava ljude da izvrše zadatak opasan po život sa možda fatalnim rezultatima.Blackout izazov tera učesnike da se guše dok ne izgube svest. Igra zapravo postoji već godinama i ponekad je poznata kao „Passout Challenge“ i „Igra davljenja“, ali sada joj popularnost raste na TikTok-u.

Medicinski radnici upozorili su da bi taj trend mogao dovesti do nesvestice, oštećenja mozga, napada, pa čak i smrti.

Desetogodišnja devojčica u Italiji zapravo je umrla nakon što je pokušala da izazove „zamračenje“. Ona je zavezala kaiš oko vrata i slučajno sebi oduzela život, javila je italijanska novinska agencija ANSA. U četvrtak je hitno prebačena u bolnicu u Palermu, ali su je, nažalost, lekari proglasili mrtvom.

TikTok sada poziva svoje korisnike da prijave ljude koji učestvuju u izazovu u nadi da će zaustaviti njegovo širenje na mreži. To možete učiniti tako što ćete kliknuti na belu strelicu na desnoj strani video snimka, a zatim pritisnuti „Prijavi“. Zatim možete odabrati kategoriju „Samoubistvo, samopovređivanje i opasna dela“.

 

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Influence