Pretraži

Fanovi zbog popularnog repera izgubili 300 miliona dolara! 50 Cent u centru najnovijeg skandala i internet prevare

News
0
Credit: Derek White / Getty images / Profimedia

Hakeri su preuzeli Twitter nalog Kurtisa Džeksona, poznatog kao 50 Cent, kako bi promovisali prevarantski Solana token pod nazivom GUNIT.

Pump-and-dump prevara rezultirala je gubitkom od 300 miliona dolara pre nego što su ljudi shvatili šta se dešava. 50 Cent se oglasio na svom Instagramu kako bi sa fanovima podelio to da je njegov nalog hakovan i iskorišćen.

S obzirom na to da su mnoge poznate ličnosti lansirale svoje meme coine u proteklih nekoliko nedelja, činilo se razumnim da bi 50 Cent koristio svoje društvene mreže da promoviše svoj Solana coin.

U petak popodne, njegov Tviter nalog je bio preplavljen objavama o novom Solana coinu. Investitori su izgubili milione dolara u kriptovalutama u roku od nekoliko minuta pre nego što je istina izašla na videlo, a to je da su prevaranti hakovali njegov nalog za pump-and-dump prevaru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 50 Cent (@50cent)

Objave su bile detaljne, a neke su se odnosile na reperov brend konjaka. Napadači su se takođe dotakli nedavnih priča vezanih za poznate ličnosti, kao što je promocija DADDY coina od strane Endrua Tejta.

Novac je počeo da pristiže u GUNIT u roku od nekoliko minuta nakon objava. GUNIT token je imao obim trgovanja od 18,6 miliona dolara, od čega je većina stigla u roku od 40 minuta. Vrednost tokena je naglo skočila za 8.000% na nekoliko minuta pre nego što je pala. U kratkom roku, likvidnost GUNIT-a se drastično smanjila, što je izazvalo sumnju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 50 Cent (@50cent)

Ubrzo je postalo jasno o čemu se radi. Mnogi meme coini lansirani preko Pump.fun-a su naglo povećali svoju vrednost samo uz podršku poznate ličnosti. Prošle nedelje, DADDY coin, koji je promovisan od strane Endrua Tejta, porastao je ni iz čega do tržišne kapitalizacije od 340 miliona dolara. Igi Azalein MOTHER token je takođe brzo dostigao veliku cifru.

Objave su delovale uverljivo za neke trgovce, a 50 Cent je primetio da mu je Twitter kompromitovan i to je objavio na svom Instagram nalogu. Takođe je potvrdio da je i njegov veb-sajt kompromitovan.

„Moj Tviter je hakovan, nemam nikakve veze sa ovom kriptovalutom. Twitter je brzo reagovao i zaključao moj nalog. Ko god da je ovo uradio, uzeo je 300 miliona dolara za 30 minuta.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 50 Cent (@50cent)

Reper je označio svoj brend konjaka u svojoj IG objavi, baš kao što su hakeri uradili sa GUNIT objavama. Ovo je bio pokazatelj pažnje prevaranata prema detaljima. 50 cent je zatim zaključao njegov nalog kako bi sprečio hakere da preduzmu dalje akcije. Postovi hakera trenutno nisu dostupni na Twitteru.

Nedugo nakon 50 Centovog otkrića, šema napadača je počela da se raspada. Novi kupci su nastavili da dolaze jer neki investitori još nisu shvatili da je u pitanju još jedna prevara. Trenutna tržišna kapitalizacija coina je oko 150.000 dolara. Prema 50 Centovoj objavi na Instagramu, haker je uzeo 300 miliona dolara.

50 Cent nije prva poznata ličnost koja je postala žrtva hakera tokom ovog perioda lansiranja meme coina. Ranije ovog meseca, profesionalni rvač Hulk Hogan je postao žrtva slične eksploatacije. Hakeri su preuzeli njegov Tviter nalog kako bi promovisali novi HULK token. Token je postigao obim trgovanja od 82 miliona dolara u roku od jednog dana.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz News